Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/02/2012

Govern i treballadors de l'Ajuntament acorden el pressupost de personal per aquest any

Ajuntament de VNG

Neus Lloveras anuncia que el pressupost global es portarà al Ple el 27 de febrer per intentar obtenir el màxim consens

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha expressat aquest matí la seva satisfacció pels acords arribats entre el Govern municipal i els representants dels treballadors de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, pel que fa al pressupost de personal (capítol I) del 2012. Ambdues parts van tancar la negociació dimarts a la nit i ahir dimecres l'Assemblea general de treballadors i treballadores va aprovar la proposta per majoria. Ara queda que sigui ratificada pel Ple, en l'aprovació del pressupost del 2012. 

El Govern municipal agraeix l'esforç de tota la plantilla de treballadors i treballadores davant la difícil situació econòmica de l'Ajuntament. En aquest sentit, fruit de les negociacions amb els sindicats, el conjunt de la plantilla assumeix rebaixes aquest any en aspectes com la formació, el fons social, bestretes i roba professional. Això permetrà, en contrapartida, que la institució pugui fer efectius pagaments endarrerits de l'IPC a les nòmines. 

Així, en l'acord entre el Govern i els tres sindicats (CCOO, SFP i UGT) s'estableix que l'Ajuntament pagarà a la seva plantilla aquest any l'increment de l'IPC del 2010, en dos pagaments únics. Aquesta paga suposa per a les arques municipals una suma d'aproximadament 300.000 euros. Així mateix, es va establir que es negociaran nous terminis per consolidar aquest increment en les nòmines a partir del 2013. 

El compromís del Govern és abonar tots els imports pendents entre els anys 2013 i 2014, "sempre i quan no hi hagi una regulació legal que ho impedeixi i ho permetin les finances municipals", tal com s'estableix en el document signat. Aquests ajornaments en les pagues no afecten les persones que es jubilin o finalitzin el seu contracte enguany. Així mateix, es va arribar a un acord per complementar els sous de les persones contractades mitjançant Plans d'Ocupació, per tal d'equiparar-los al salari mínim de l'Ajuntament. 

Neus Lloveras ha valorat molt positivament que l'Assemblea, que va comptar amb una alta presència de treballadors i treballadores, aprovés amb àmplia majoria la proposta. Per a l'alcaldessa, és un pas molt important de cara a l'aprovació del pressupost del 2012, ja que d'aquesta manera queda lligat el capítol I, el del personal municipal. 

En referència al pressupost, Neus Lloveras ha anunciat que es portarà a aprovació el 27 de febrer, un cop passat el Carnaval. L'alcaldessa confia que en aquest període s'arribi "al màxim consens possible" amb l'oposició, per tal de comptar amb un pressupost que satisfaci el màxim de posicions, en la línia del que es vol aconseguir amb el Pacte de ciutat que es tirarà endavant properament. 

L'alcaldessa s'ha referit també a l'assemblea de treballadors i treballadores de l'IMET que es va celebrar dimarts, que permet acabar de resoldre la situació d'aquesta empresa municipal. La plantilla de l'IMET va aprovar la reducció d'una mitjana del 3% dels seus sous, amb el compromís per intentar mantenir al màxim possible els llocs de treball. Segons Neus Lloveras, s'estudiarà cas per cas la possibilitat de prorrogar els contractes que s'acabin i ha valorat especialment que es compti amb la implicació dels representants dels treballadors. 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00