Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/02/2009

S'inaugura al Museu Víctor Balaguer una estructura tàctil destinada als visitants amb discapacitat sensorial

Mòdul sensorial al Museu Víctor Balaguer   Mòdul sensorial al Museu Víctor Balaguer

Sota el nom de "La Mirada Tàctil" l'estructura formada per quatre peces mostra la diversitat de les col·leccions de que disposa el Museu

A partir de la setmana vinent, el Museu Víctor Balaguer comptarà amb un mòdul sensorial anomenat La Mirada Tàctil, gràcies al qual es potencia l'accés dels continguts dels fons del museu a les persones que tinguin algun tipus de dificultat sensorial, ja sigui baixa visió, ceguesa o mobilitat reduïda.

L'estructura compta amb quatre peces tàctils que mostren la diversitat de les col·leccions que alberga el museu vilanoví. En concret, es tracta d'un bust de Víctor Balaguer, que permet acostar-se a la figura del fundador; una làmina d'un quadre de Dionís Baixeras, com a representació del fons pictòric del segle XIX; i dues peces etnològiques: un Bul-ul, com a exemple de la col·lecció filipina, i un Uixebti, com a mostra de la col·lecció egípcia.

El mòdul sensorial també inclou un plafó de presentació i informació associada als objectes escrita en macrocaràcter per als visitants amb baixa visió, així com cartelleres escrites en braille amb tota la informació del plafó i de les llegendes dels objectes exposats. L'estructura també està dissenyada per facilitar l'exploració dels diferents objectes des d'una cadira de rodes.

El projecte La Mirada Tàctil el va iniciar la Diputació de Barcelona, l'any 2008, a quatre museus de la Xarxa de Museus Locals. Enguany la proposta s'ha ampliat a quatre nous museus, entre els quals hi ha La Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Produït per la Diputació de Barcelona, el mòdul sensorial compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Delegació ONCE a Catalunya.

La inauguració de La Mirada Tàctil està prevista per dimarts vinent, dia 17 de febrer, a les 18.30 hores.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00