Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2016

Jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials de Vilanova i la Geltrú

Joan Martorell, Rosa Huguet i Francesc Güell han obert la jornada Joan Martorell, Rosa Huguet i Francesc Güell han obert la jornada

La sessió s'adreça a persones emprenedores i empreses de nova creació i està organitzada per l'Ajuntament de VNG, l'ADEPG i la Mancomunitat Penedès-Garraf

Aquest matí s'ha celebrat a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de la nostra ciutat una jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials. Amb el títol Com puc millorar el meu negoci, la sessió s'adreçava a persones emprenedores i empreses de nova creació. Entre d'altres, s'han tractat en 4 ponències diferents temes com la fiscalitat, l'e-commerce (com vendre a través d'internet), com aplicar la innovació al negoci, els avantatges de contractar personals per l'empresa, en definitiva, informació orientativa i d'acompanyament a les noves iniciatives empresarials.

Organitzades per les regidories de Promoció Econòmica i d'Educació i Ocupació (IMET) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Mancomunitat Penedès Garraf i l'ADEPG, la jornada han estat presentades pel regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament, Joan Martorell; la presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, i pel vicepresident de l'ADEPG, Francesc Güell.

El regidor Joan Martorell ha destacat el paper rellevant que té avui en dia l'emprenedoria i s'ha referit a la tasca que es porta a terme des de l'IMET en aquest sentit. "Necessitem un marc que acompanyi a les persones emprenedores. I des de l'IMET volem posar les eines per poder crear aquest marc. Des de fa uns anys participem amb les escoles en el programa Cultura Emprenedora. Volem portar a la societat un projecte d'aquestes característiques i és a través de les escoles que hi estem treballant. La situació econòmica actual ens demana que fem aquest tipus de projectes".

Un dels objectius de la jornada és apostar per un treball més coordinat entre tots els agents econòmics del territori. El Penedès – Garraf és un territori amb molts organismes de caire públic orientats a donar suport a les noves iniciatives empresarials. I la fita és aconseguir que aquests organismes treballin coordinadament. Per això, els organitzadors d'aquesta jornada assumeixen el compromís de promoure el treball conjunt, sobretot amb dues finalitats: el no duplicar accions i aprofitar els recursos d'una manera més adequada, amb l'objectiu d'arribar de manera més eficient a atendre les necessitats dels nous emprenedors.

Tot i que aquesta sessió és la primera que es realitza en aquest sentit, la voluntat és anar-ne promovent d'altres. Aquestes accions s'integren completament amb les polítiques de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de suport a l'emprenedoria contemplades en el PAM. Dins de les accions per impulsar l'activitat econòmica, un dels objectius marcats és el d'acompanyar les empreses i emprenedors en la creació i la consolidació dels seus projectes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00