Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2014

El passeig Marírim de Vilanova i la Geltrú tindrà dues unitats de desfibril·ladors

    Neus Lloveras va estar acompanyada dels regidors Francesc Sànchez i Blanca Albà Neus Lloveras va estar acompanyada dels regidors Francesc Sànchez i Blanca Albà

Es senyalitzarà un circuit que servirà per millorar la seguretat de la pràctica esportiva a la zona

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i els responsables d'Assistència Sanitària Col·legial, han signat un conveni que estableix el patrocini, per part de l'empresa, per la compra del material necessari per la senyalització d'un circuit de 5 quilòmetres per a la practica del running, i la compra i instal·lació en aquest circuit de dues unitats de desfibril·lació, que es col·locaran al passeig Marítim de la ciutat per tal de incrementar la seguretat de la pràctica esportiva habitual a la zona, convertint-se d'aquesta manera en un dels primer circuits cardioprotegits de Catalunya.

En els darrers anys la pràctica d'esports a l'aire lliure s'ha vist incrementada de manera exponencial. Una de les activitats que, per la seva simplicitat, ha atret un major nombre de practicants és la carrera a peu o running. A Vilanova i la Geltrú, aquest esport es concentra en espais específics com la ronda Ibèrica i, principalment, a la façana litoral, per ser aquest un entorn pla, agradable i de fàcil accés.

En les properes setmanes, es procedirà a la instal·lació de la senyalització d'aquest circuit i de les dues unitats desfibril·ladores, que s'ubicaran a l'entrada del Club Nàutic i en una marquesina del passeig de Ribes Roges. Amb la posada en marxa del circuit es genera entre la ciutadania un element de referència, alhora que augmenta la seguretat dels corredors, ja que en la majoria dels casos una intervenció a temps pot salvar una vida. També permet donar cobertura als usuaris de les instal·lacions del Club Nàutic, així com a totes aquelles persones que estiguin practicant algun tipus d'esport a les pistes del parc de Ribes Roges, al passeig marítim o la platja.

A més dels dos desfibril·ladors, hi haurà un plafó informatiu que inclou un plànol del circuit i uns breus consells per a una bona pràctica esportiva.

La creació d'aquest circuit cardioprotegit és fruit d'una iniciativa impulsada per part de les regidories d'Esports i de Salut, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu de garantir al màxim les condicions de seguretat en aquells espais de la ciutat on s'hi practiquen activitats esportives i físiques.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00