Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/08/2013

El Neàpolis Cowork dedicat a la salut, la dependència, l'esport i la nutrició ofereix espais per a la campanya de tardor

Neàpolis Cowork   Neàpolis Cowork

L'espai s'ubica al centre multiserveis la Plataforma de Serveis a les Persones

El Neàpolis Cowork posa a disposició dels nous emprenedors, professionals i startups el nou espai dedicat a empreses de salut, dependència, esports i nutrició, un cop passat el període inicial de prova i consolidació. Aquest espai, ubicat en el centre multiserveis de la Plataforma de Serveis a les Persones, prop de l'Hospital de Sant Antoni Abat, disposa de tots els serveis per poder portar a terme les iniciatives relacionades amb un dels sectors estratègics de la ciutat, amb una capacitat per a 12 empreses inicialment.

L'objectiu de la iniciativa se centra en donar suport a les noves industries de la salut, especialment dedicades a l'atenció a la dependència i la innovació sociosanitària. També contempla la incorporació d'emprenedors relacionats amb els nous hàbits alimentaris i de nutrició, així com empreses d'innovació i tecnologia esportiva.

Aquest sector és un dels que fa especial incidència la Unió Europea, centrat en bona part en el programa europeu Horizon 2020, que iniciarà les seves convocatòria sobre innovació i recerca el proper mes de gener. És en aquest sentit que el nou Cowork esdevé una de les prioritats del Govern municipal. Així mateix, és una primera línia de treball per al nou escenari que s'ha de crear al voltant de la proposta del futur hospital.

Per donar suport a les iniciatives empresarials, el Cowork Neàpolis de salut compta amb l'assessorament de diferents entitats, organismes i professionals dels diferents sectors esmentats que tracten de configurar i enfortir aquesta oferta d'acord amb les estratègies i polítiques de la ciutat.

Un dels principals actius d'aquest espai i del projecte Cowork Neàpolis és el de co-crear i co-treballar amb un entorn específic i innovador. En aquest sentit, el Cowork d'indústries creatives, ubicat a l'edifici de Neàpolis, n'és un clar espai col·laborador i referent.

Així doncs, el Cowork és un nou element que entra en el cercle de l'activitat de la salut, on s'incorpora la figura de l'emprenedor en aquest àmbit, i que pot generar un nou nínxol econòmic per a la ciutat, escampant-se per tots els estaments que treballem en el sector salut. Es tracta de la innovació oberta, de la incorporació dels laboratoris ciutadans i dels emprenedors que estan en permanent contacte amb els professionals als quals ha de dirigir-se la innovació i els nous serveis. És, per tant, una aposta de futur on es busca que els equipaments sanitaris tinguin noves perspectives, noves funcionalitats i noves economies. També s'incorpora la branca educativa i formativa, així com l'assessorament permanent.

L'experiència també esdevé un nou element de cohesió i coordinació tecnològica, essent un pas més en el tancament de l'anella sanitària. La seva incorporació permet també que arribi la fibra a la plataforma i se centralitzi en els servidors de Neàpolis, com ja fan la resta d'equipaments sanitaris. 

Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 657 12 21 o adreçar un correu a info@neapolis.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00