Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2013

Ajuntament, Generalitat i Renfe posen en marxa el cicle formatiu dual de Manteniment Ferroviari

Les aules de formació dels tallers de Renfe acolliran algunes classes del cicle formatiu Les aules de formació dels tallers de Renfe acolliran algunes classes del cicle formatiu

El president de Renfe inaugura les aules de formació als tallers de VNG que serviran per dur a terme part de la formació

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, i el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, acompanyats pel subdirector general de Programació, Formació i Innovació de la Generalitat de Catalunya, José Antonio Martin Soler, van donar inici divendres al primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment de Material Rodant Ferroviari, que es du a terme a Vilanova i la Geltrú. L'acte es va fer als tallers de Renfe, amb la inauguració de les aules que s'utilitzaran per a formació dirigida a professionals del sector ferroviari i també per a les pràctiques del nou cicle formatiu que s'imparteix a l'Institut Lluch i Rafecas.

L'alcaldessa Neus Lloveras va destacar la bona col·laboració entre diverses administracions i organismes per avançar en la capitalitat de Vilanova i la Geltrú en l'àmbit del ferrocarril. Així, va citar Renfe, la Generalitat, la UPC i el Museu del Ferrocarril de Catalunya com a "grans companys de viatge de l'Ajuntament en aquest objectiu comú". L'alcaldessa es va referir a la rellevància que ha tingut el tren en el desenvolupament de la ciutat, i va afirmar que encara avui "és evident que la nostra ciutat té una oportunitat en el ferrocarril”. En aquest sentit, l'obertura a Vilanova i la Geltrú del nou cicle formatiu de grau mitjà, és per a Neus Lloveras un exemple d'actuar pensant en el futur, "orientar la formació a les demandes de sortida laboral i a les possibilitats existents en el territori”.

El president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, va manifestar el seu compromís personal i el de la companyia a contribuir per garantir una bona formació. El president de Renfe va referir-se a la investigació de les causes de l'accident produït a Santiago de Compostel·la el juliol, com a prova de l'elevada tecnificació i sofisticació existent actualment en el sistema ferroviari. Per això, va dir "és necessari tenir professionals ben formats, amb un nivell de formació molt específic i qualificat". Igualment, el representant de la Generalitat , José Antonio Martin Soler, va subratllar la importància d'una preparació qualificada i va reiterar el suport de l'administració catalana en aquesta finalitat.

A l'acte també hi van assistir la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, la gerent de manteniment Integral del Mediterrani, Mayte Castillo, la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia, el director de la UPC de Vilanova i la Geltrú, Frederic Vilà, i els alumnes que imparteixen el nou cicle formatiu de l'institut Lluch i Rafecas amb la seva directora, Susanna Igual, així com altres representants de Renfe i dels tallers de Vilanova i la Geltrú. 

Inauguració alues de renfe 2

El curs comptarà amb un programa formatiu de 2.000 hores al llarg de dos cursos, en els que s'impartiran formació teòrica i pràctica. La formació teòrica es durà a terme a l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, i la vessant pràctica es realitzarà a les instal·lacions dels tallers de la Base de Manteniment Integral de Renfe a la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Des de Renfe es facilitarà espais, maquinària i equipaments específics, així com personal expert per a suport tècnic i assessorament tant a alumnes com a professorat per tal de treballar a les dues qualificacions associades a la titulació: manteniment de sistemes mecànics i manteniment de sistemes elèctrics del material rodant (trens, autopropulsats, locomotores, cotxes, vagons, etc.) 

Gràcies a l'acord, Renfe oferirà a l'alumnat cursar el cicle formatiu en modalitat dual a l'empresa mitjançant 15 beques de formació, perquè els alumnes puguin compaginar els estudis amb formació pràctica.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00