Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2007

Es presenta el nou aparcament de la plaça de les Casernes

 L'alcalde i diversos regidors visiten el nou aparcament   L'alcalde i diversos regidors visiten el nou aparcament

Durant la primera setmana de funcionament l'aparcament serà gratuït.

Dilluns,16 de juliol, s'obrirà al públic en nou aparcament soterrat de les Casernes, que ahir va visitar l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, acompanyat del gerent de la societat VNG Aparcaments, Javier Martínez, així com dels regidors, Xavier Carbonell, Juan Luis Ruiz, Joan Martorell, Xavier Oller, Albert Sanabra, Josep Lluis Vidal, Isabel Llanas i Josep Ibars. 

Durant la presentació, l'alcalde va dir que 'el nou aparcament de les Casernes és producte de la política del govern de la ciutat en temes de mobilitat consistent, bàsicament, en una xarxa viària potent a l'entorn de la ciutat, aparcaments perifèrics i una zona central per a vianants'. Segons Joan Ignasi Elena, 'aquesta xarxa d'aparcaments es veurà completada amb la futura construcció d'un aparcament a la plaça de l'estació'. 

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat va destacar que 'a partir de dilluns i, durant la primera setmana, l'aparcament serà gratuït'. Xavier Carbonell va aprofitar per convidat la ciutadania a visitar la nova instal·lació i a fer-ne ús. L'aparcament de les Casernes compta amb tres plantes, una de les quals es destinarà a usuaris residents (han comprat el dret d'ús sobre les places), mentre que la resta seran de rotació i per a abonats. El nou pàrquing disposa de 387 places per a cotxes, motocicletes i a mig termini també per a bicicletes. 

Després de la primera setmana, durant la qual es podrà estacionar gratuïtament, el preu de les tarifes serà les mateix que a la resta d'aparcaments de l'empresa municipal VNG Aparcaments, per fraccions de minut a un cost de 0,0325 euros/minut. Pel que fa al funcionament, el nou aparcament compta amb càmeres de seguretat, sensors de moviment, sistema plaça a plaça (que informen als usuaris de la disponibilitat de places) i sistema d'interfonia i megafonia IP. A més, l'equipament estarà vigilat les 24 hores i obert tot l'any. L'accés al nou aparcament serà d'entrada pel carrer d'Olesa de Bonesvalls, de sortida pel carrer de les Casernes i reversible, d'entrada i sortida pel carrer de la Pastera. A més els vianants comptaran amb dos accessos, un dels quals disposa d'ascensor. 

La posada en marxa del nou aparcament de les Casernes, inclòs en el Pla d'Aparcaments realitzat per l'Ajuntament de VNG, té per objectiu solucionar la manca de places d'estacionament de la zona Nord-Est de VNG i més concretament a la Vilanova vella i al barri de la Geltrú. L'Ajuntament de VNG ha destinat 5,7 milions d'euros a la construcció del nou aparcament soterrat Casernes. 'Urbanització de la plaça de les Casernes' A l'octubre està previst que finalitzi la urbanització de la plaça de les Casernes i dels carrers dels voltants, que comptaran amb voreres més àmplies. Pel que fa a la plaça, disposarà de tres espais diferenciats. 

A la zona central hi haurà un gran espai lliure amb l'objectiu de potenciar l'entrada a l'edifici. També és l'espai més allunyat de les façanes i el lloc destinat a la celebració d'actes i esdeveniments públics. El paviment, de pedra negra pretén estendre's com una catifa cap a l'edifici de la plaça de les Casernes. Les zones intermèdies, de paviments tous (vegetació i terra), serviran de transició entre les àrees d'estada adjacents als carrers i el centre de la plaça. 

Finalment les àrees d'estada, properes a les zones de pas pròximes als carrers, es conceben com espais més tranquils. Aquestes àrees amb terra de fusta, s'ubicaran al resguard de grups d'arbustos i una major densitat arbòria. L'Ajuntament de VNG ha destinat 1,1 milions d'euros a la urbanització de la nova plaça de les Casernes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00