Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2015

Marijó Riba parla de política cultural al Sessió Plenària

El Sessió Plenària s'emet cada dilluns a Canal Blau TV i l'Eix Diari          El Sessió Plenària s'emet cada dilluns a Canal Blau TV i l'Eix Diari

El projecte de l'Espai Far l'accent en el patrimoni i la proximitat de Carnaval marquen la política cultural en aquest inici d'any

La regidora de Cultura, Marijó Riba, parla avui al programa Sessió Plenària de Canal Blau TV i l'Eix Diari sobre la política cultural d'aquest any que encetem.

Justament aquestes setmanes s'estan acabant de donar els últims retocs a l'Espai Far, un dels grans projectes d'aquesta legislatura, que inclourà dos espais museístics amb les col·leccions del Museu del Mar i del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, a banda de l'espai sota cobert on hi haurà el bot de salvament Víctor Rojas, i els jardins, que romandran oberts amb un pit d'informació turística i acollida als visitants. "Tot i que farem jornades de portes obertes abans, preveiem que el mes de juny pugui estar obert l'espai. Les obres són a punt de finalitzar, i el procés museístic és més llarg. Per al procés de museització hem comptat amb dues taules d'experts i ciutadans que han ajudat a crear aquest discurs del patrimoni de la ciutat lligat al mar, que fins ara mancava a la ciutat", ha explicat Riba al Sessió Plenària.

Justament lligat amb el tema del patrimoni, la regidora també ha destacat la posada en marxa de la nova web de patrimoni per part del l'Oficina de Patrimoni de la ciutat, que vol posar en valor el vast patrimoni de la ciutat, i que ha començat per algunes de les escultures i monuments més emblemàtics, els museus de la ciutat, alguns dels edificis històrics, i una representació dels personatges il·lustres. Tot plegat, un primer pas per a una eina que s'ha d'anar completant, "hi falta el patrimoni natural, el festiu,... hem de crear una taula de treball amb gent experta en patrimoni de la ciutat per anar completant la web".
Una web que es complementa amb el portal únic de col·lecció local, on es pot consultar tot el fons documental local de les dues biblioteques municipals, l'Arxiu Comarcal, i la Biblioteca Víctor Balaguer. Dues eines, diu la regidora, "molt interessants, tant per als ciutadans de Vilanova com per als visitants que tinguin curiositat per la ciutat, ja que hem millorat el servei a les persones que fan recerca i historiografia".

El programa també ha servit per parlar del Carnaval que ben aviat comença, una celebració que ha patit algunes reformulacions aquest any, i que Marijó Riba veu amb bons ulls: "la ciutat canvia, i el Carnaval s'ha d'anar adaptant a les noves realitats que tenim a la ciutat, sense perdre l'essència. Provem-ho, i després ja en parlarem. Felicita la FAC per l'esforç de recuperació de la memòria històrica en un programa escrit que ajudarà a recordar a tots plegats què estem celebrant i com ho fem".

El programa Sessió Plenària està conduit per la periodista Laura Marín, i es realitza en col·laboració amb l'Eix Diari. L'espai s'emet els dilluns, en diferents franges horàries: a les 11 h, a les 15 h, a les 17 h, a les 21 h i a les 23 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00