Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2008

El Museu Víctor Balaguer celebra diumenge una jornada de portes obertes

  Pinacoteca Museu Víctor Balaguer Pinacoteca Museu Víctor Balaguer

Els assistents podran gaudir dels fons d'art de la Pinacoteca catalana del segle XIX, de la Sala Prado i de la Mostra temporal de Gravats de Goya

El proper diumenge dia 9, amb motiu de la celebració de la Fira de Novembre, el Museu Víctor Balaguer organitza una jornada de portes obertes, el que representa una bona oportunitat per a redescobrir el patrimoni de la ciutat i aprofundir en el coneixement de les col·leccions locals.

Una de les sales més rellevants del museu vilanoví és la gran Pinacoteca del museu, que conté pintura i escultura catalana del segle XIX, amb obres d'artistes tan importants com Fortuny, Rusiñol o Casas, entre d'altres.

La Sala Prado és un altre dels espais que reuneix i exhibeix de manera permanent les obres més significatives del dipòsit històric del Prado, un dels més importants a tot Espanya, amb obres d'alguns dels grans noms del barroc espanyol i europeu com Goya, El Greco, Murillo, Rubens o Van Dyck.

També destaca la col·lecció de pintura i escultura del segle XX, amb un important fons de pintura informalista, així com les col·leccions d'arqueologia, arts decoratives i etnografia, on es mostra una mòmia egípcia, i algunes armadures samurais.

La visita al Museu Víctor Balaguer es completa amb la mostra temporal Goya Gravats: Capritxos i Desastres que romandrà exposada fins l'11 de gener de 2009.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00