Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/10/2016

VNG comença a treballar per elaborar el Pla de Projecció Internacional

La primera fase de diagnosi es farà fins al mes de març de 2017 amb l'objectiu de tenir un primer esborrany del pla cap a finals d'any i que es pugui posar en pràctica a l'estiu del 2018

Vilanova i la Geltrú ha donat avui el tret de sortida al seu Pla de Projecció Internacional. En un acte al Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG s'ha presentat davant dels agents econòmics i socials l'inici d'un pla que, en paraules de la quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament, Ariadna Llorens, "ha de ser ambiciós i projectar internacionalment la nostra ciutat".

La regidora Llorens ha explicat que des de Neàpolis ja fa temps que es treballa "per impulsar la projecció exterior de la ciutat en l'àmbit del coneixement". En aquest sentit, ha afirmat Ariadna Llorens "fa uns mesos vam organitzar les jornades d'internacionalització amb el suport de la Diputació de Barcelona i a l'estiu vam anar a Brussel·les. També al Mobile World Congress hem trabat sinèrgies amb Malàisia i Egipte". La regidora d'Innovació ha manifestat que "VNG necessita un Pla de Projecció Internacional perquè volem generar oportunitats i necessitem el context internacional tant pel finançament com per les xarxes de treball". En relació als punts forts en base als quals es pot fer aquest pla d'internacionalització, Ariadna Llorens creu que "VNG pot ser capdavantera en temes turístics, de coneixement i industrials quant a la indústria digital i creativa".

Sobre el potencial de la capital del Garraf també ha parlat el consultor que ha rebut l'encàrrec d'elaborar aquest Pla de Projecció Internacional, Agustí Fernández de Losada qui ha qualificat Vilanova i la Geltrú com una ciutat de tradició oberta cap al mar i cap a l'exterior. Segons el consultor del pla "aquest ha de ser liderat per l'Ajuntament però ha d'incloure tots els operadors, el teixit associatiu, agents de cooperació, el turisme, la gastronomia, és a dir tots els elements que poden servir per potenciar-la". Quant a l'elaboració d'aquest pla es farà en dues fases, "en una primera de diagnosi per tal d'obtenir dades qualitatives per obtenir unes conclusions i un full de ruta" i posteriorment caldrà treballar-lo en el marc d'un procés participatiu "perquè ha de ser un pla de ciutat". En base a aquesta diagnosi, ha explicat Agústí Fernández "caldrà definir els eixos estratègics que serveixin per establir les línies de treball que incorporin tots els elements i quins són els recursos necessaris per dur-lo a terme". Segons el consultor del pla, "a fora hi ha aliances, recursos i talent i per això mirar cap a fora és clau".

Sobre els àmbits potencials amb què compta Vilanova i la Geltrú, Agustí Fernández ha assenyalat "tres àmbits molt potents: la cultura i la identitat; el coneixement i les estratègies que es defineixen al voltant de la universitat, el Campus Universitari de la Mediterrània vinculat amb el mar i el teixit associatiu i empresarial".

Calendari del Pla de Projecció Internacional
Segons ha explicat el consultor del pla, Agustí Fernández de Losada "avui s'inicia la diagnosi que es realitzarà fins al mes de març". Segons les previsions els primers esborranys podrien estar enllestits al desembre de 2017 amb l'objectiu que en posés en marxa a l'estiu de 2018. Per al consultor quatre anys és un bon termini per iniciar i implementar un pla com aquest que ha de comptar amb el consens de totes les forces vives de la ciutat i que hauria d'estar vinculat amb el Pla d'Acció Municipal (PAM).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00