Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2012

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Museu Romàntic Can Papiol celebren el Dia Internacional dels Museus

Museu Víctor Balaguer Museu Víctor Balaguer

Per al cap de setmana del 18 al 20 de maig s'han programat activitats diverses a les dues instal·lacions

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Museu Romàntic Can Papiol han programat activitats molt diverses pel cap de setmana del 18, 19 i 20 de maig.

El divendres 18 de maig, a les 11.30 h, al Museu Balaguer es durà a terme una nova sessió teòrico pràctica de Com mirar un quadre? Es tracta d'un taller que ofereix alguns dels elements a tenir en compte a l'hora d'interpretar una obra d'art, com ara la tècnica, la composició, el color, el tractament de la llum, tipus de pinzellada... A continuació els assistents podran posar en pràctica els coneixements adquirits davant mateix del quadre. L'activitat és gratuïta i és oberta a tothom.

I a la tarda, a les 19 h, tindrà lloc una visita comentada a la pintura Tarda de pluja de Santiago Rusiñol, a càrrec d'Isabel Fabregat, historiadora de l'art. Rusiñol va pintar aquest quadre durant un viatge que va fer amb carro per Catalunya juntament amb Ramon Casas. L'obra està exposada a la Pinacoteca del Museu. L'activitat és gratuïta i és oberta a tothom.

El diumenge 20 de maig, a les 12 h, es farà una visita comentada per visitar els magatzems del Museu Víctor Balaguer. El preu és de 2 euros per persona i per participar-hi és necessària la reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02.
La visita ofereix la possibilitat d'observar algunes obres d'art que habitualment no es troben exposades a les sales, així com la conservació preventiva de les obres i conèixer una mica més el camí que fa una obra d'art des de que entra al Museu fins a la seva exhibició.

I durant els divendres 18, dissabte 19 i diumenge 20 de maig hi haurà una jornada de portes obertes al Museu Víctor Balaguer. A més a més, durant el mateix cap de setmana hi haurà rebaixes a la botiga del Museu Balaguer. S'aplicaran descomptes en la venda d'alguns dels catàlegs i publicacions de la Biblioteca Museu, que podran arribar en alguns casos fins al 70 per cent.

Quant al Museu Romàntic Can Papiol, la jornada de portes obertes es farà el divendres 18 de maig. L'entrada serà gratuïta però cal fer reserva prèvia perquè la visita a Can Papiol es fa sempre amb guia. Les reserves s'han de fer al telèfon 93 893 03 82 o al correu electrònic museupapiol@vilanova.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00