Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/03/2012

Vilanova i la Geltrú tindrà una planta de transferència pel tractament del cartrò i el paper

      Signatura del conveni, aquest matí Signatura del conveni, aquest matí

Aquesta és una de les novetats que presenta el nou conveni entre l'Ajuntament de la ciutat i l'empresa Formació i Treball, signat aquest matí

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa d'inserció Formació i Treball han signat aquest matí el nou conveni per la gestió i recollida de cartró, porta a porta, que generen els comerços de la ciutat i que es recull dels contenidors de paper.

Aquesta activitat, s'emmarca dins un projecte social que té com a objectiu facilitar l'entrada al món laboral de persones amb especials dificultat per trobar feina. És aquesta vessant més social del projecte la que ha volgut destacar la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, així com també la creació de llocs de treball que això suposa "Com ajuntament estem molt satisfets de renovar el conveni amb aquesta empresa que ajuda a persones que tenen difícil la seva inserció en el món laboral. Des del govern valorem molt positivament el servei de recollida així com també el paper social de conscienciació que suposa".

El conveni de cinc anys, prorrogable a dos anys més, suposarà la creació de dos llocs de treball. Com novetat incorpora, a més de la recollida porta a porta comercial la gestió del cartró, des de la deixalleria Punt Net, amb la creació d'una planta de transferència pel tractament i gestió dels residus, tal i com ha explicat l'apoderat de l'empresa, Albert Alberic. "És tracta d'una planta de transferència d'última generació que s'organitza com un centre de valorització del cartró. Això ens permetrà poder fer, per primera vegada, una preselecció del cartró i separar-lo del paper, dels plàstics i dels polietilens".

Alberic ha explicat que fa deu anys del primer servei a Vilanova i la Geltrú, i que el conveni signat permet fer un pas endavant en la valorització dels residus, alhora que possibilita la creació de llocs de treball, que si bé de moment en són dos, es mostren optimistes a poder augmentar aquesta xifra.

La doble funció que realitza l'empresa Formació i Treball ha estat el fet més destacat per part de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras. "Vull incidir especialment en la satisfacció que ens ha de produir la combinació de dos objectius tant importants com són l'optimització dels recursos i l'oferta de nous serveis amb la vessant social, en aquest cas possibilitant la inserció laboral dels més desfavorits".

Del total de 200 treballadors que té en plantilla l'empresa Formació i Treball, al voltant d'una trentena presten els seus serveis a Vilanova i la Geltrú. Amb la incorporació de les novetats que recull el conveni s'espera poder passar d'una gestió anual de 400 tones de cartró a 2.500 tones.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00