Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2010

Lectura del manifest per commemorar el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones

Lectura del manifest contra la violència vers les dones          Lectura del manifest contra la violència vers les dones

Durant tot el matí també s'està duent a terme una jornada formativa. A la tarda continuen els actes organitzats per l'Espai d'Equitat amb la plantada d'espelmes

La plaça de la Vila ha estat l'escenari, aquest matí a les 12 hores, de la lectura del Manifest per commemorar el Dia Internacional de la No Violència contra les dones. Antoni Almagro, agent de la Policia Local de VNG, ha estat l'encarregat de la lectura, que s'ha tancat amb dos minuts de silenci com a mostra de rebuig contra la violència i en memòria de les víctimes.

En la presentació de l'acte, Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, ha donat a conèixer dades com que "65 dones han mort a Espanya durant aquests any; 2.100.000 dones són maltractades a Espanya; un 1,3% de la població creu que la violència és acceptable... Aquestes dades ens han d'ajudar a reflexionar sobre el problema de la violència vers les dones". Seguidament s'ha fet la lectura del manifest.

El text ha reclamat la implicació individual de totes les persones de la nostra societat per eradicar la violència masclista i, conjuntament, construir ponts perquè les properes generacions vagin perdent els referents d'una cultura destructiva front una altra que promogui noves formes de relació entre les dones i els homes basades, fonamentalment, en el respecte a la vida i als drets humans.

Un altre dels actes organitzats per l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de Vilanova que s'està duent a terme durant el matí d'avui és la Jornada formativa en commemoració del Dia Internacional de la No Violència vers les dones. Aquesta consta de dues xerrades que tracten temàtiques com les conseqüències que provoca aquesta problemàtica en els nens i nenes i la presència d'aquesta violència en les relacions afectives en parelles joves, entre d'altres. 

Jornada de formació 25N

Els actes commemoratius continuaran durant la tarda d'avui amb la plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista, a les 19 hores a la cruïlla entre la rambla Principal i l'avinguda de Francesc Macià. L'activitat, que està organitzat per l'Associació de Dones la Frontissa i l'Espai d'Equitat, es tancarà amb una interpretació poètica, a les 19.30 hores, a la Sala Noble de la Casa Olivella.

Actes complementaris
L'Espai d'Equitat ha organitzat també un seguit d'actes durant els dies posteriors al Dia Internacional de la No Violència contra les dones per seguir sensibilitzant a la societat. En aquest sentit, el proper dilluns 29 de novembre se celebrarà, a les 18 hores a la Sala Noble de la Casa Olivella, la conferència Estratègies de sensibilització i compromís social amb la dona, organitzada per Venca, Fundación Mujeres i l'Espai d'Equitat.

La següent activitat programada serà la inauguració, el proper dimarts 30 de novembre, de l'exposició Jo també vaig ser invisible, que pretén fer difusió de la problemàtica que pateixen els infants víctimes de violència de gènere en l'àmbit familiar. Aquesta mostra es podrà visitar al vestíbul de la Sala Noble de la Casa Olivella, del 30 de novembre al 2 de desembre, i a la biblioteca Joan Oliva i Milà, del 3 al 10 de desembre.

Un altre acte complementari serà el lliurament del Premi Carta a qui maltracta, que tindrà lloc el proper 2 de desembre a les 19 hores a la Sala Noble de la Casa Olivella. La convocatòria d'aquest premi s'adreça als i les joves d'entre 14 i 18 anys amb l'objectiu que presentin una carta original i inèdita on el contingut sigui un missatge enviat a una persona maltractadora. Aquesta activitat està organitzada per l'Espai d'Equitat i l'Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa, Llorens i Ma'at. 

Descarrega't la foto de la portada

Descarrega't la foto 1 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00