Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/03/2014

Serveis de neteja especials per Carnaval

El vespre de diumenge els treballs es concentraven a la plaça de la Vila   El vespre de diumenge els treballs es concentraven a la plaça de la Vila

La regidoria de Serveis Viaris centra els esforços en les accions especials de neteja durant els dies de Carnaval. Els caramels de les Comparses són els que més problemes generen aquesta setmana

Cada any per aquestes dates, la celebració de les Comparses suposa un sobreesforç pels treballadors de la neteja viària a Vilanova i la Geltrú. A banda de la neteja del clavegueram que es fa els dies posteriors en diversos punts de la ciutat, en ple Carnaval ja es desplega un important dispositiu per mantenir els carrers de la ciutat nets.

Un any més, s'ha posat a disposició de la neteja viària de la ciutat tots els efectius disponibles de la concessionària, en especial per la neteja posterior de les Comparses. Així, des de la tarda del mateix diumenge estan treballant 4 escombradores mecàniques, 2 vehicles cuba de neteja amb aigua, 5 vehicles hidronetejadors d'aigua a pressió, 1 baldejadora d'aigua a pressió, 6 vehicles auxiliars amb caixa, 1 vehicle recol·lector, i 40 peons de neteja manual (12 d'aquests són els que fan la neteja de la plaça de la Vila durant les guerres de caramels).

Aquest dispositiu es posa en marxa a partir del diumenge a la tarda, i contempla els torns de matí, tarda i nit, fins que es tornen a assolir els índexs de neteja ordinaris a la ciutat.

També es van posar serveis de neteja manual en punts estratègics de la ciutat, com el barri de la Geltrú, el pas sota la via de la rambla de la Pau, o la plaça de les Neus. Aquestes actuacions, que es van fer durant el matí del mateix diumenge, no destorbaven la celebració de les Comparses i van passar desapercebudes, fet que va contribuir a disminuir l'acumulació de caramels a la via pública, facilitant les tasques de neteja posteriors. D'aquesta manera, per exemple, el pas sota de la via de la rambla de la Pau dilluns al matí ja estava net.

També s'ha optimitzat la maquinària de l'empresa concessionària, i per segon any consecutiu s'ha disposat de dues màquines de gran capacitat de neteja portades expressament per la neteja de les Comparses.

A banda de la neteja en superfície, aquesta mateixa setmana s'ha començat a netejar les clavegueres, per evitar l'acumulació de caramels que cada any provoca males olors.

Tot plegat ha fet que, fins al moment, la neteja s'estigui realitzant segons la planificació proposada, tot i que sempre sorgeixen inconvenients que interfereixen en les tasques de neteja, com el vent que ha bufat les darreres hores, juntament amb la humitat de la nit, que contribueix a que la pols de la composició del caramel provoqui l'habitual pel•lícula enganxifosa. A banda, el fort vent també ha provocat que molta brutícia s'escampés a les zones netes, obligant a haver de repassar alguns carrers.

El servei de neteja també destaca la incapacitat d'arribar a tot arreu de la manera menys molesta per als veïns, i segueix rebent les trucades de cada any demanant que algun carrer concret estigui net el mateix dia de les Comparses, que no es netegi amb aigua el seu carrer, o que no es treballi de nit perquè les màquines fan soroll.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00