Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/09/2010

VNG celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb un extens programa d'actes

Imatge del programa d'actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental     Imatge del programa d'actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental

Durant tot el mes d'octubre es faran activitats de sensibilització i difusió

Del 30 de setembre al 28 d'octubre es realitzen diversos actes al voltant del 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental. El programa d'actes, amb el lema 'Qui mou la ment, mou el pensament', s'inicia aquest dijous 30 de setembre amb la celebració de les II Jornades de Sensibilització, a partir de les 11 h, a la Sala d'Actes del Consell Comarcal, on es tractarà i debatrà en una taula rodona sobre 'Sensibilització i Estigma' de la salut mental.

També el dijous 30 de setembre el Bosc Cinema Municipal farà l'estrena del curt 'Temporeros', una iniciativa del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf, en què persones amb malalties mentals han realitzat un curtmetratge sobre la seva visió del pas del temps.

A banda, d'aquestes activitats també hi ha espectacles per al públic infantil, com un espectacle de titelles, el dissabte 2 d'octubre o la caminada popular que es farà el diumenge 3 d'octubre a partir de les 9 h, des de la plaça d'Enric Cristòfor Ricart. Aquest mateix dia, a les 14 h, es farà una fideuada popular als jardins de Francesc Macià.

El programa d'actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental també inclou el I Cicle de Vídeo Fòrum sobre la Malaltia Mental, tots els divendres del mes d'octubre al Centre Cívic de la Geltrú, a partir de les 18 h i la jornada 'Les opcions laborals en salut mental', organitzada per l'IMET i que es realitzarà el dimecres 6 d'octubre a partir de les 10 h.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta jornada on s'abordaran qüestions com les opcions laborals en salut mental a l'empresa ordinària i a l'empresa protegida; les experiències d'inserció a centres especials de treball i empreses d'inserció o la presentació del projecte 'Matí' que du a terme l'IMET a Vilanova i la Geltrú. El tancament d'aquesta jornada anirà a càrrec de la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00