Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/10/2013

Valoració positiva de la rebaixa del 30% en el peatge de l'autopista del garraf

Peatge de la C-32 Peatge de la C-32

Neus Lloveras valora com un pas endavant les mesures anunciades per la Generalitat i demana seguir treballant per aconseguir el peatge zero

El govern de VNG valora positivament la rebaixa dels peatges de la C-32 que ha anunciat avui la Generalitat de Catalunya. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha destacat que "per primera vegada hi ha hagut un conseller que ha estat sensible i ha treballat per trobar una solució. Discutiríem si és la solució millor, però és un pas endavant, perquè del que teníem ahir al que tenim avui hem avançat, és bastant millor"

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha negociat amb la concessionària de la C-32 una reducció del 30% del peatge en el tram entre Castelldefels i Sitges i una reducció del 26,5% del peatge en el tram entre Sitges i el Vendrell. Aquestes reduccions, que entraran en vigor l'1 de gener del 2014, seran aplicables de dilluns a divendres i seran acumulables als descomptes ja existents per recurrència, alta ocupació i vehicle ecològic.

Neus Lloveras ha explicat que la rebaixa anunciada per la Generalitat "no és perfecta, ens agradaria que el peatge fos zero. Ara bé, és un pas importantíssim, fa anys que treballem per eliminar aquest greuge comparatiu que té la comarca". L'alcaldessa ha posat de relleu que el cost del peatge ha restat i resta encara competitivitat al Garraf.

Respecte els motius que han portat a la Generalitat a fer aquesta rebaixa, Lloveras creu que "per una banda hi ha la voluntat de la Conselleria i, per l'altra, no ens enganyem, aquests preus estan portant a que cada cop passin menys persones pel peatge".

L'alcaldessa també ha valorat positivament el fet que no s'hagi negociat amb l'empresa concessionària la prolongació de la concessió. "El que es farà és anar valorant quants usuaris més té cada tram i quan costa la bonificació i, quan arribi el final de la concessió es farà un balanç".

En l'anunci de la Generalitat també s'ha donat a conèixer les noves inversions que es duran a terme a la C-32. Neus Lloveras ha restat importància al fet que cap de les millores es produeixi al pas de la C-32 per Vilanova i la Geltrú, tot i la demanda existent d'un accés a l'autopista des de la carretera de l'Arboç. "Pendents de saber perquè s'ha prioritzat una inversió o l'altra, parlem del Garraf i pel Garraf és un pas endavant".

L'alcaldessa ha recordat que el territori feia molt de temps que reclamava un pas endavant en la reducció dels peatges i feia molts anys que no es produïa cap avanç. "Estem satisfets perquè hem avançat i hem de continuar treballant".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00