Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2007

Taller sobre el Projecte Igualem del CFO la Paperera a les empreses

Estarà impartit per l'ADEG, el 12 de juny

Conèixer bones pràctiques en l'aplicació de mesures d'igualtat d'oportunitats i aprofundir en el desenvolupament d'un pla d'igualtat a l'empresa són els principals objectius dels tallers de sensibilització del món empresarial que s'han dissenyat dins del projecte Igualem i que s'impartiran a les quatre ciutats de l'Eix Diagonal. 

El taller impartit per l'ADEG tindrà lloc el dia 12 de juny, de 10 a 14 hores i de 15.30 a 17.30 h, a les instal·lacions d'aquesta associació de VNG. 'La gestió dels recursos humans des de la perspectiva de gènere' és el nom del taller de sensibilització empresarial que l'ADEG desenvoluparà, dins del projecte Igualem del CFO La Paperera, amb l'objectiu de potenciar les mesures i els plans d'acció positiva en igualtat d'oportunitats a les empreses del territori. 

El taller s'adreçarà, especialment, a gerents i a responsables dels departaments de recursos humans de petites, mitjanes i grans empreses, així com a assessories i gestories, i preten aportar les eines i els coneixements bàsics per a la implementació d'accions que potenciïn la igualtat d'oportunitats home - dona dins l'empresa. En aquest sentit, el taller permetrà, als assistents, poder elaborar un pla d'igualtat adaptat a les necessitats de la pròpia empresa. 

D'altra banda, aquest taller també té com a propòsit la sensibilització en matèria de gènere del teixit empresarial de les ciutats de l'Eix Diagonal, motiu pel qual els tallers es desenvolupen conjuntament amb cada una de les associacions empresarials de les quatre ciutats: Associació d'Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès (ADEG) de Vilanova i la Geltrú, PIMEC de Manresa, Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i FEPIME d'Igualada, i Unió Empresarial del Penedès (UEP) de Vilafranca del Penedès. Amb una durada de sis hores, i en jornades d'un o dos dies, les persones assistents als tallers treballaran els conceptes bàsics de la igualtat d'oportunitats, el marc legal (concretament, la Llei 3/2007, de 22 de març, sobre la igualtat efectiva entre homes i dones), i els instruments de gestió de recursos humans per a la igualtat d'oportunitats, en especial, com dissenyar, com implantar i com avaluar els plans d'igualtat a les empreses. Finalment, es donaran a conèixer el concepte de la responsabilitat social de l'empresa i els programes i recursos públics de suport a les empreses per al desenvolupament de polítiques d'igualtat de gènere en l'àmbit dels recursos humans. 

Els tallers, que d'entrada han tingut una bona resposta per part de les empreses, es portaran a terme en les quatre ciutats de l'Eix Diagonal durant els mesos de maig i juny d'enguany.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00