Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/10/2013

El Teatre mostra l'escenografia de Cardona Torrandell per Salvador Espriu

Xavier Cardona, germà de l'artista, i Marijó Riba, regidora de Cultura,   Xavier Cardona, germà de l'artista, i Marijó Riba, regidora de Cultura, davant de l'escenografia

Inauguració dissabte a la tarda de l'exposició de l'artista vilanoví per l'obra ‘Ronda de mort a Sinera’

Armand Cardona Torrandell va fer vàries escenografies per la posada en escena de l'obra de Salvador Espriu 'Ronda de mort a Sinera'. Des de demà dissabte una d'aquestes escenografies es podrà veure en una exposició al Teatre Principal que recorda la vinculació de l'artista vilanoví amb l'escriptor català.

La inauguració es farà a les set de la tarda al Teatre  i comptarà amb la presència de familiars de Cardona Torrandell. La mostra recull els quatre plafons de la posada en escena de l'obra a Sitges l'any 1985 més un cartell de la biennal de Venècia i algunes fotografies de les representacions teatrals.

‘Ronda de Mort' va sorgir de la iniciativa del director de teatre Ricard Salvat de portar a escena un muntatge que recollís de manera essencial el món espriuà de Sinera i ho tirà endavant amb l'estreta col·laboració del mateix Espriu.

El mateix Salvat va escollir el pintor vilanoví per a realitzar les escenografies de l'obra, amb el desig de crear un estil propi per a l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual que seguís els pressupòsits del realisme. Segons afirmava anys més tard Ricard Salvat: aquesta va ser la gran aportació d'Armand Cardona a l'escenografia; saber crear una síntesi entre les propostes del Berliner Ensemble i la seva aportació completament personal.

L'exposició serà al Teatre Principal fins el 24 de novembre, amb horaris especials de visita el cap de setmana de la Fira de Novembre. Després es traslladarà a l'auditori Eduard Toldrà fins el 25 de gener, per coincidir amb la cloenda de l'Any Espriu a Vilanova i la Geltrú, amb el concert de Raimon. Programa d'actes de l'any Espriu a Vilanova

Més informació sobre l'exposició AQUÍ

Fotos de l'exposició AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00