Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/10/2011

Il·lustració i ceràmica al Centre d'Art Contemporani La Sala

Presentació de la temporada de tardor a La Sala     Presentació de la temporada de tardor a La Sala

Les diferents exposicions comptaran amb una programació d'activitats paral·leles

El Centre d'Art Contemporani La Sala ha presentat aquest matí la programació de tardor que, en aquesta ocasió comptarà amb la participació de més d'una desena de creadors els quals exposaran un ampli ventall tècnic de ceràmica, fotografia i il·lustració.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, ha explicat la voluntat d'aquest centre per poder fer arribar la riquesa i la diversitat artística a tota la ciutadania. "Mitjançant aquest programa el Centre d'Art Contemporani La Sala vol fer arribar la riquesa i la diversitat artística a tots els ciutadans i ciutadanes. Donant suport a la producció de les creadores i creadors construïm el nostre patrimoni present i futur".

En aquesta voluntat d'apropar l'art a la ciutadania i per tal d'aprofitar el veïnatge amb el recent reobert Museu Can Papiol, la regidora de Cultura ha explicat que s'enceta una línia que té molt a veure amb el patrimoni i amb la qual s'espera trobar connexions i establir sinèrgies per potenciar els equipaments."Hem iniciat una línia de descomptes del 10% en totes les publicacions i catàlegs de La Sala, a les persones que portin l'entrada del Museu Papiol". A partir d'aquesta iniciativa s'estudiarà la possibilitat d'ampliar aquesta línia de promoció amb més equipaments de la ciutat.

Les exposicions, que a partir del 14 d'octubre es podran visitar a la Sala, l'encetarà Quadern de viatges imaginats, de l'il·lustrador vilanoví Sebastià Serra. Tal i com ha explicar l'autor, la mostra s'inspira en els antics quaderns de viatge il·lustrats, per bé que en aquesta ocasió no són reals sinó imaginaris. "Es tracta d'un recull d'il·lustracions publicades durant els darrers 10 anys en publicacions infantils. Són imatges nascudes i concebudes a partir d'un text, que volen ser un homenatge a la literatura infantil i als autors amb els quals he treballat". L'exposició, que es podrà visitar a la Sala de les Columnes del 14 d'octubre al 8 de gener, s'acompanya d'un seguit d'activitat complementàries com un taller familiar sobre la il·lustració Amb llapis i paper i la narració del conte per adults L'entrada, de Gerald Durell.
Sebastià Serra
El Centre d'Art Contemporani La Sala centrarà també la seva mirada en la creació ceràmica contemporània, oferint dues exposicions Més enllà de Cumella i La trencadissa, que mostren la riquesa d'aquest llenguatge creatiu a l'actualitat.

Més enllà de Cumella està articulada en dos àmbits una primera part introductòria centrada en l'obra d'Antoni Cumella a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i una àmplia mostra d'obra realitzada per reconeguts membres The International Academy of Ceramics que omplirà La Sala de les Voltes amb un discurs ceràmic, que va des de treballs escultòrics a propostes més formals. Una de les artistes que exposaran la seva obra en aquesta mostra és Teresa Gironès. Membre de l'acadèmia nacional de ceràmica ha volgut destacar el valor artístic de la ceràmica "Cal reivindicar la vessant artística de la ceràmica més enllà del que durant segles ha representat per la seva utilitat. Un art considerat menor que cal posar en alça".La mostra, que es podrà visitar del 21 d'octubre al 4 de desembre, comptarà com activitat complementària amb una visita comentada a l'exposició el diumenge 30 d'octubre. 
Teresa Gironès
Per últim, a la Sala oberta s'hi exposarà La Trencadissa. Una mostra de tres creadores vilanovines, Maria Rosa Taulés Teresa Pujadas i Montse Cabezas, amb elements de ceràmica popular, material fotogràfic i fragments de ceràmica. Maria Rosa Taulés, ha explicat la importància i el reconeixement que suposa poder exposar al Centre d'Art Contemporani La Sala, ja que aquesta manifestació artística rarament ha estat considerada art. "Utilitzem la ceràmica com a forma d'expressió artística, tot i que durant molts anys no ha tingut aquesta lectura i se li ha conferit un paper d'utilitat. L'exposició ens dóna l'oportunitat de mostrar el treball creatiu i artístic d'aquesta tècnica". Oberta del 28 d'octubre a l'11 de desembre, La Trencadissa compta amb diverses activitats paral·leles com un seguit de tallers per descobrir la ceràmica, en la quals s'ensenyarà l'elaboració de peces de fang, o l'esmalt de les peces. 
Maria Rosa Taulés

Més informació al Centre d'Art Contemporani La Sala 

Descarrega't la foto de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00