Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/06/2016

La vilanovina Míriam Artigas exposa poesia visual a La Sala

'La flor dels tigres' és una retrospectiva plena d'imatges, paraules, escultures i pintures

El proper dimarts 21 de juny a les 7 de la tarda s'inaugura al Centre d'Art Contemporani LA SALA l'exposició "La flor dels tigres", de Míriam Artigas.
La mostra és una retrospectiva de poesia visual de l'artista vilanovina en la que les imatges i les paraules s'interrelacionen i conflueixen amb les escultures de fang cuit i les pintures.

Aquest treball acull prop d'una vintena d'obres, peces d'una gran fragilitat, de formes molt variades, i treballades amb diferents materials com ara cotons, papers, plàstics i filferros. Mantes i robes velles protegeixen unes formes que són fetes moltes d'elles amb fang. Són també peces molt austeres de color, en les que preval sobretot el color blanc del paper i del poliestirè. També hi és present el color de la terra, amb les peces de fang, així com el negre de les paraules impreses. Tot plegat fa que l'obra tingui un aspecte minimalista, en la que predomina el silenci.

L'any 1994 Míriam Artigas va fundar a Vilanova i la Geltrú el Taller dels Sentits, un centre d'Expressió i Creació Plàstica, que és el lloc i el camí de tota aquesta inquietud de l'artista. Des d'aleshores el taller no ha parat de créixer, entre altres coses fent cursos a professorat de primària i creant a les escoles diverses sessions monogràfiques molt exitoses anomenades "Aprendre a mirar un quadre".

Pel diumenge 3 de juliol a les 12 h s'ha programat una visita comentada a l'exposició "La flor dels tigres" a càrrec de la mateixa Míriam Artigas. L'activitat, que és gratuïta, es complementarà amb la intervenció musical de Jordi Artigas a la guitarra i Anna Artigas al violoncel.
La mostra, que s'emmarca en el programa de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura, es podrà visitar fins al 24 de juliol de 2016.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00