Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2012

Neàpolis, al Mobile World Congress per captar noves empreses tecnològiques

Atraure empreses tecnològiques, principal objectiu del Govern municipal, al Mobile World Congress                 Atraure empreses tecnològiques, principal objectiu del Govern municipal, al Mobile World Congress

La participació de VNG al pavelló de Catalunya vol mostrar el potencial de la ciutat en l'àmbit de la telefonia mòbil, el disseny industrial i de videojocs i entorns virtuals.

Vilanova i la Geltrú: ciutat campus universitari del coneixement i pol d'atracció d'empreses tecnològiques relacionades amb l'àmbit del Disseny i de la Tecnologia Mòbil. Aquest és l'eix en base al qual l'Ajuntament de VNG, a través de Neàpolis, participarà al Mobile World Congress (MWC) que se celebrarà a Barcelona del 27 de febrer a l'1 de març.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens i el quart tinent d'Alcaldia i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Gerard Figueras, han presentat els objectius del govern municipal alhora de ser presents en la primera fira mundial del sector de la telefonia mòbil.

Neus Lloveras ha afirmat que "estem molt orgullosos d'aquest fet i de l'aposta del govern de treballar en aquesta línia, d'impulsar les noves tecnologies TIC orientades a captar empreses d'alt valor afegit". L'alcaldessa Lloveras ha manifestat també que "Vilanova i la Geltrú és una ciutat molt competitiva i compleix les condicions per ser ciutat capdaventera". Amb la participació en aquest congrés, ha continuat dient Neus Lloveras "VNG fa un pas més i surt a buscar empreses d'alt valor tecnològic" per a que s'implantin al municipi i creïn nous llocs de treball i noves oportunitats.

Vilanova i la Geltrú, de la mà de la Generalitat ocuparà un espai dins el Pavelló de Catalunya en el MWC, juntament amb cinc centres tecnològics del país. A diferència d'aquests centres que només es dediquen a la investigació i la recerca, Neàpolis ofereix altres potencialitats, com per exemple ser un espai d'innovació tecnològica i empresarial que connecta universitats, empreses, emprenedors i creadors. També es diferència d'altres centres tecnològics pel fet de ser Agència d'Innovació Pública de les TIC i Mitjans de Comunicació, actuant com a centre de negocis TIC, amb especialització en la indústria mòbil i de creació de videojocs.

Ariadna Llorens, regidora de Societat de la Informació, ha reiterat que "com a govern municipal hem treballat amb la idea que VNG ha de ser una ciutat campus de talent, coneixement i tecnologies". La regidora Llorens ha afirmat que l'aposta del govern municipal "és crear llocs de treball basats en el coneixement i les tecnologies en l'àmbit del disseny i en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)". En aquest sentit, en el MWC s'uneixen aquests dos àmbits: la tecnologia mòbil i els smartphones, que també inclouen el disseny virtual.

Durant els dies de celebració del MWC, Neàpolis-Ajuntament de Vilanova i la Geltrú durà a terme una ambiciosa campanya per conèixer i donar-se a conèixer entre les empreses del sector que hi seran presents. Així doncs, amb la posada en marxa de la nova pàgina web; amb l'edició d'un vídeo sobre la ciutat i els seus centres tecnològics i de coneixement i a través de trobades 'face to face' es farà arribar a les empreses de tecnologia mòbil les qualitats de la nostra ciutat per implantar negocis tecnològics. Qüestions com la bona connexió amb l'aeroport del Prat i Barcelona; la xarxa de rodalies RENFE; el port comercial i esportiu; la ràpida connexió amb la Catalunya central a través de la C-15 i el fet de ser ciutat mitjana amb una qualitat de vida notable són valors afegits amb què compta el nostre territori, "tecnològicament mediterrani", alhora d'anar a captar la implantació de noves empreses i indústries.

Justament la implantació de noves indústries és un dels objectius definits en el Pla d'Actuació Municipal que el Govern de VNG ha marcat com a element estratègic per desmarcar-nos del context de crisi econòmica que ens envolta. Aquestes noves empreses, lligades als sectors tecnològiques i més específicament a la tecnologia mòbil i del disseny és el que ha de fer possible la transformació d'una ciutat lligada a la construcció a una ciutat lligada a la tecnologia més capdavantera. El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras ha destacat la participació en el congrés de telefonia mòbil "com una acció encaminada a situar Vilanova i la Geltrú en el mapa" amb l'objectiu que la ciutat pugui ser considerada "una ciutat business friendly". El regidor Figueras ha afirmat que aquest fet és possible gràcies a la bona feina del govern i també a la bona sintonia i acollida amb el govern català. Aquesta "suma d'esforços entre admnistracions" ha permès poder explicar les potencialitats que té VNG en un congrés com aquest.

El regidor Figueras ha anunciat que s'està treballant, des del govern municipal i també des de la Generalitat per poder oferir "incentius i atractius" per a que les empreses puguin venir a instal·lar-se a la ciutat. Segons el regidor de Promoció Econòmica cal aprofitar les bones infraestructures de connectivitat: fibra òptica, port, connexió per carretera C-15 i túnels del Garraf, etc i també el sòl industrial de què disposem per acollir empreses d'alt valor afegit.

Aquesta estratègia encaminada a captar noves inversions en forma d'implantació d'empreses tecnològiques es complementa amb possibles acords amb la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya que tenen per objectiu fer de Neàpolis-Vilanova i la Geltrú centre de referència del país en el sector de la tecnologia mòbil i del disseny industrial; videojocs i entorns virtuals. De fet, actualment ja hi ha esdeveniments com el Festival Blanc i el Blanc Lab; el congrés de desenvolupadors Genmob; el Global Game Jam o el concurs Yuzz de talent jove, que han situat Vilanova i la Geltrú com una ciutat de referència dins el territori nacional i estatal. 

Totes les notícies del MWC

Més informació

Descarrega't la foto
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00