Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2014

L'ADEG presenta el projecte de l'Economat de VNG a les empreses associades

El nou banc de queviures s'ubicarà a l'antic economat Pirelli   El nou banc de queviures s'ubicarà a l'antic economat Pirelli

L'objectiu és obtenir el màxim de col·laboracions possibles per tirar endavant el projecte del nou banc de queviures per a les famílies vilanovines amb pocs recursos

El projecte de l'economat, el nou Banc de Queviures que s'ubicarà a l'antic economat de Pirelli al carrer del Recreo, està promogut per Càritas i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de Creu Roja i la Mesa d'Entitats Socials i la col·laboració d'altres entitats com l'ADEG, a banda de la col·laboració especial de Prysmian que ha cedit el local de manera gratuïta.

Ara l'ADEG (Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès), ha convidat totes les seves empreses associades a dues sessions de presentació de l'economat adreçades a empresaris i directius. La primera es fa avui dimarts a les 19 h, i la segona dijous 22 a les 12.30 h.
L'ADEG explica que "L'Economat VNG" és un projecte que mereix el suport de les empreses, ja que es tracta d'una iniciativa social que té com a finalitat l'abastament d'aliments a famílies amb dificultats econòmiques.
La presentació és una sessió informativa en què els assistents podran conèixer els detalls del projecte i descobriran com poden donar-hi suport.

L'Economat de VNG és un servei de distribució d'aliments gestionat sota la modalitat d'un supermercat, on les persones i famílies beneficiàries poden anar a buscar una quantitat d'aliments predeterminada i escollir, amb un sistema de punts, els productes que més s'ajusten a les seves necessitats. Fins ara, a Vilanova i la Geltrú, el servei de distribució d'aliments s'ha fet des de les seus de Càritas i Creu Roja. La nova realitat social i l'augment considerable de la demanda ha exigit una reorganització dels serveis.

El projecte està ara en procés de captació de recursos i de cerca d'aliances. Per això es desenvolupen accions conjuntes i col·laboratives, cercant sinèrgies amb empreses i impulsant recaptes d'aliments.

Motius per col·laborar
En les sessions s'explica a les empreses que el projecte respon a una necessitat social bàsica i urgent d'un bon nombre de conciutadans, que és un projecte de ciutat, que un patrocini és una bona forma de publicitat, que col·laborant s'impliquen i identifiquen l'empresa amb el territori, que poden reforçar el prestigi i la reputació de l'empresa, que poden donar una per imatge d'empresa vinculada a un projecte social especialment significatiu, que poden col·laborar per estratègia empresarial, per associar els valors de l'empresa als de la societat, cada cop més compromesa, o per compromís i Responsabilitat Social.

A banda, aquesta col·laboració suposa una desgravació fiscal segons la llei de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge, que afavoreix les accions de mecenatge.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00