Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/10/2012

Signat el compromís de l'Agenda 21 escolar

Els primers centres educatius de la ciutat es van adherir a l'Agenda 21 escolar el 2001, i cada vegada en són més         Els primers centres educatius de la ciutat es van adherir a l'Agenda 21 escolar el 2001, i cada vegada en són més

20 centres educatius de VNG signen la renovació del compromís amb el projecte Agenda 21 escolar

20 escoles, instituts i llars d'infants de VNG han renovat com cada any el seu compromís amb el medi ambient, amb l'objectiu de deixar un món millor a futures generacions. L'acte simbòlic de signatura del compromís de l'Agenda 21 escolar, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, s'ha fet davant la goleta Aran, el vaixell d'educació ambiental atracat al port de VNG.

Els centres educatius es comprometen amb els seus projectes per aquest curs amb l'Agenda 21, amb iniciatives com la utilització de papereres que fomentin el reciclatge, el consum responsable d'energia elèctrica, l'ús racional de l'aigua, o deixar de fer un ús innecessari del cotxe per anar a l'escola.
Altres iniciatives originals són el reciclatge de telèfons mòbils per evitar l'ús del coltan, un mineral necessari per a fabricar-los que malmet la selva i l'hàbitat natural dels ximpanzès.
O el projecte de l'escola de música Freqüències, que es compromet a millorar el Medi Ambient a través de la creativitat musical.

La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, ha recordat durant l'acte que és important conscienciar els infants en temes mediambientals i de sostenibilitat, perquè ells són els qui ho traspassen a les seves famílies. Albà ha volgut remarcar que "enguany afegim un tema novedós a l'Agenda 21 escolar: el tema marítim. Gràcies a la goleta Aran podrem conèixer la biodiversitat marina i el nostre litoral, i podrem conèixer el Consorci dels Colls-Miralpeix i les seves funcions, perquè tenim un litoral que cal preservar i molts no som conscients de la seva riquesa". 

Agenda 21 diploma

La regidora, juntament amb l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora d'Educació Ariadna Llorens, ha lliurat els diplomes acreditatius als representants dels centres escolars que han exposat els seus projectes: escoles Arjau, Canigó, Ginesta, Llebetx, Margalló, Pasifae, Pompeu Fabra, Sant Jordi, El Cim, Escola Pia, La Pau, Sant Bonaventura, instituts Lluch i Rafecas, Baix a mar, Joaquim Mir, Manuel de Cabanyes, llars d'infants La Baldufa i l'Escateret, i escola de música Freqüències.

L'Agenda 21 Escolar és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat. Un dels objectius és promoure l'educació i la sensibilització ambiental, i ser capaços de transmetre-la a la resta de la població. 

Agenda 21 Aran

Els assistents a l'acte han pogut visitar per dins la goleta Aran, on es faran tallers d'educació ambiental per les escoles i per tothom qui ho demani, encarats a conèixer l'aigua, les seves propietats i la vida que genera, i com es navegava en l'època de la goleta, datada de 1903.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00