Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/07/2011

L'IMET forma 51 alumnes mitjançant els Programes de Qualificació Professional Inicial

Neus Lloveras i Ariadna Llorens lliurant un dels diplomes    Neus Lloveras i Ariadna Llorens lliurant un dels diplomes

El centre ha impartit 4 PQPI basats en diferents àmbits. L'alumnat ha realitzat les pràctiques en un total de 48 empreses de la ciutat i la comarca

L'alumnat dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que ha impartit l'Institut Municipal d'Educació i Treball durant el curs 2010-2011 ha rebut, aquesta tarda, els diplomes que certifiquen la superació d'aquesta formació de mans de Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, i Ariadna Llorens, primera tinent d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació.

Un total de 51 joves, d'entre 16 i 24 anys que no havien obtingut el graduat en ESO, han realitzat aquests programes que els han ajudat a desenvolupar unes competències bàsiques professionals i personals per afavorir la seva inserció laboral.

En aquest sentit, l'IMET ha impartit el programes d'Auxiliar de fusteria metàl·lica i PVC; Auxiliar d'hostaleria: cuina i serveis de restaurant; Auxiliar de manteniment de carrosseria de vehicles; i Auxiliar en reparació i manteniment de vehicles lleugers. A banda de la formació teòrica, l'alumnat ha realitzat també pràctiques laborals a un total de 48 empreses de la ciutat i la comarca. 

Alumnes i professors dels PQPI Fotografia de l'alumnat, professors i autoritats

L'alcaldessa de la ciutat ha felicitat a tots els alumnes per "haver aconseguit l'objectiu que es van marcar" i ha remarcat que han de "seguir formant-se de manera continuada per ser competitius professionalment". A més a més, Lloveras els ha animat a ser optimistes de cara al futur i ha destacat la importància de sumar experiència laboral a aquesta formació, ja que "aquests dos factors units són sinònim d'èxit".

Per la seva banda, la regidora Ariadna Llorens ha explicat que aquest lliurament de diplomes "simbolitza un premi a l'esforç" de tots els i les alumnes, i ha remarcat que "la formació és una peça clau pel desenvolupament de les persones", ja que "ajuda a adquirir valors tant importants professional i personalment com l'esforç o l'autoexigència".

Programes de Qualificació Professional Inicial
Els PQPI són projectes autoritzats pel Departament d'Ensenyament i finançats pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que es desenvolupen a l'IMET des de l'any 2000.

El seu objectiu és que l'alumnat assoleixi les competències professionals pròpies d'un ofici, com també que tinguin la possibilitat d'una inserció laboral satisfactòria i ampliïn les seves competències bàsiques per prosseguir estudis en diferents ensenyaments reglats com Cicles Formatius de Grau Mitjà o altres ofertes formatives. A més a més, esdevenen una nova oportunitat per obtenir el títol de graduat/da en Educació Secundària Obligatòria ja que els participants es poden inscriure, de manera voluntària, als mòduls específics que s'organitzen amb aquesta finalitat.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00