Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2010

La Fira de Novembre penja el cartell de complet

Tomàs Álvaro ha exposat les principals dades de la 20ª fira       Tomàs Álvaro ha exposat les principals dades de la 20ª fira

La 20ª edició tindrà com a pregoner l'enginyer industrial Manel Milà

Torna un any més, i ja en són vint, la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú. De l'11 al 14 de novembre el centre de la ciutat, plaça de la Vila, rambla Principal i voltants del mercat del Centre, esdevenen un dels recintes firals a l'aire lliure més importants de Catalunya.

Les dades d'enguany, tot i continuar en un context de crisi econòmica, mostren un alt índex de fidelització i contractació d'expositors. A una setmana d'inaugurar la Fira de Novembre, la contractació d'estands està tancada gairebé al 100%, amb uns índexs de repetició d'entre el 70 i el 90% en alguns sectors i amb l'ampliació de l'espai destinat als estands de promoció comercial a la rambla Principal.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de Ciutat, Tomàs Álvaro, ha destacat que amb aquestes xifres es demostra que "és una Fira que dóna confiança als empresaris i comercials ja que en alguns casos, a causa de la situació econòmica actual, hi ha empreses que prioritzen per sobre d'altres accions promocionals la seva presència a la Fira de Novembre".

Tomàs Álvaro també ha explicat que per contra "s'ha registrat una lleugera davallada de la presència d'institucions al recinte de la plaça de la Vila, on la contractació s'ha situat en el 80%". Segons el regidor de Desenvolupament Local, les institucions han hagut de prioritzar la despesa social en detriment d'altres accions com la presència a la Fira de Vilanova i la Geltrú. Malgrat tot, Tomàs Álvaro s'ha mostrat "satisfet perquè en l'actual moment econòmic, altres ciutats s'han vist obligades a renunciar a l'organització de les seves fires, mentre que Vilanova i la Geltrú l'ha mantingut a uns nivells òptims de participació".

Pel que fa a les activitats, part important d'aquesta fira multisectorial que combina la promoció econòmica amb la vesant més social i lúdica, es manté el nivell de participació assolit l'any passat. Enguany seran un total de 83 activitats paral·leles organitzades per 41 associacions i entitats, principalment locals. Pel que fa a la ubicació dels escenaris, n'hi haurà dos, un a la plaça d'Enric Cristòfor Ricart i l'altre a la plaça de la Vila, per a activitats de petit format. En aquest sentit, l'aposta per les activitats paral·leles es manté amb el doble objectiu de propiciar la implicació activa de les entitats i associacions locals i alhora oferir una programació de qualitat i multidisciplinària als visitants.

En aquest àmbit de participació, cal destacar la presència d'un miler de puntaires en la tradicional Trobada de Puntaires que aplega escoles d'arreu de Catalunya el diumenge de Fira, així com la col·laboració de l'Associació dels Tres Tombs que ofereix durant tot el cap de setmana, una jornada de portes obertes a la seu de l'entitat, a la Masia en Frederic.

Dades econòmiques

Si parlem de dades, la Fira de Novembre disposa d'un recinte global d'espai firal estimat en 25.000m2, dels quals més de 7.000m2 estan ocupats per estands, amb una carpa central, a la plaça del Mercat de 2.400m2. Quant al nombre d'expositors, la 20ª edició de la Fira comptarà amb 260 estands i 236 expositors.

Distribució dels estands: 

Estands Mercat
Estands rambla
Estands pl. de la Vila
Altres dades que es posen de manifest en aquesta edició de la fira són els sectors econòmics emergents i els sectors en recessió. El sector immobiliari ha registrat gairebé un 100% de baixes, també els expositors de l'àmbit del parament de la llar, mobiliari i estands institucionals han baixat el nivell d'ocupació. Pel que fa l'automoció, s'observa que s'ha reduït l'espai contractat i la despesa realitzada, tot i que repeteixen en un 90% dels casos.

D'altra banda, com a sectors econòmics emergents trobem les empreses dedicades al material auxiliar per a la construcció i la rehabilitació, el sector serveis, el de productes i serveis per a la persona, així com també s'ha incrementat la presència de formacions polítiques. Finalment, per tancar aquest capítol de números, l'edició 2010 de la Fira de Novembre espera rebre, com en anteriors edicions, entre 125.000 i 150.000 visitants.

La Fira de Novembre 2010 que s'inaugurarà dijous vinent, 11 de novembre, tindrà enguany com a pregoner l'enginyer industrial Manel Milà. Quant a la inauguració, el segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, ha explicat que s'ha pensat en quatre o cinc persones representatives del comerç local de proximitat "en un gest de donar visibilitat a aquestes petites empreses que fa anys que treballen per fidelitzar els clients i que han propiciat que Vilanova i la Geltrú sigui la capital comercial del Penedès". En aquest sentit, Tomàs Álvaro ha afirmat que des de l'Ajuntament s'ha fet "un esforç urbanístic important per poder ampliar l'eix comercial de la ciutat, que actualment ja ocupa tot el centre de la Vila, des de la plaça de les Casernes fins a l'avinguda de Francesc Macià, amb una oferta comercial potentíssima".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00