Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/07/2011

El Govern de VNG escolta les demandes del sector turístic de la ciutat

El Govern ha escoltat les inquietuds del sector turístic i comercial de la ciutat  El Govern ha escoltat les inquietuds del sector turístic i comercial de la ciutat

Aquest matí s'ha celebrat una jornada de treball amb representants de gremis i entitats, en què s'han posat sobre la taula les principals inquietuds del sector

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i diversos regidors del govern municipal s'han reunit aquest matí amb representants del sector turístic i comercial de la ciutat per conèixer de primera mà les seves inquietuds. La trobada ha tingut lloc al Club Nàutic i ha comptat amb la participació dels representants de la Cambra de Comerç, l'ADEG, l'Associació Tot Centre i Vilanova Centre, l'Associació Estació Nàutica, el Gremi d'Hostaleria i Restauració, l'Associació de Joves Cuiners de Vilanova i la Geltrú, l'Associació d'Empresaris de la Platja de Vilanova, l'Associació de Restauradors Menja't Vilanova, el Club Nàutic i Vilanova Grand Marina.

Neus Lloveras, ha explicat que la voluntat de la sessió de treball era fer una primera trobada amb un sector que serà prioritari per al govern de la ciutat i amb qui es buscarà un diàleg constant.

Per la seva banda, Gerard Figueras, regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa, i coincidint amb l'inici de la temporada estiuenca, ha explicat les línies bàsiques del govern de la ciutat quant a la promoció econòmica i el turisme. Figueras ha parlat d'aquesta promoció com a eix vertebrador de les polítiques del govern, enfocades sobretot a la recuperació econòmica de la ciutat. El regidor també ha incidit en la importància de fer un treball transversal, en aquest cas amb les regidories de Cultura i de Serveis Viaris, presents també en la reunió. 

La regidora de Serveis Viaris, Mobilitat, Participació i Cooperació, Glòria García, ha exposat els principals criteris de com afrontaven aquest inici de temporada, tenint les platges com element d'atracció turística i generador d'activitat econòmica; unes platges i un port guardonats recentment amb diferents distincions.

Marijó Riba, regidora de Cultura, ha enfocat la seva intervenció presentant la cultura com una part important de la promoció de la ciutat, on, a banda de la programació estable i puntual, hi ha un àmbit més ampli com és el del patrimoni cultural que cal reforçar.

Quant a les intervencions dels agents convidats, la majoria de les demandes o qüestions que s'han plantejat han girat entorn als problemes de mobilitat que hi ha actualment a la façana marítima i al conjunt de la ciutat, així com la manca d'aparcaments. Els representants municipals n'han pres bona nota i han expressat la voluntat de treballar conjuntament amb el sector, apuntant que ja s'està treballant per solucionar les qüestions més urgents. En aquest sentit, els representants municipals ja han apuntat la possibilitat de crear una entitat del tipus "patronat de turisme" en el que no tan sols hi intervingui el govern de la ciutat sinó tots aquells sectors implicats en aquest àmbit. Així mateix, han dit que, tot i que hi ha temes que estan ja en estudi, la seva voluntat és perfilar un pla estratègic de ciutat a llarg termini que englobi la totalitat d'aspectes que incideixin en qüestions de comerç i turisme i promoció de la ciutat.

Presentació Estiu a VNG. Gaudeix-ne

El govern municipal ha aprofitat per presentar als agents del sector turístic el programa de mà Estiu a VNG. Gaudeix-ne!, que conté les principals propostes lúdiques per realitzar a la capital del Garraf durant el juliol i l'agost. El llibret s'encartarà en la guia Vilanova i la Geltrú. Gaudeix-ne!, que s'ofereix als visitants a l'Oficina de Turisme i a la Botiga de Vilanova i la Geltrú. 

Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2

 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00