Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/03/2007

Continua creixent el nombre d'usuaris de les Biblioteques Municipals

Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà  Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà

La regidora de Cultura creu que es farà necessari un nou equipament lligat al desenvolupament urbanístic de VNG.

La tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Mercè Foradada, ha manifestat que durant la propera legislatura caldrà estudiar la possibilitat de preveure una nova biblioteca a la ciutat. Mercè Foradada ha parlat d'aquesta qüestió després de presentar les dades de la memòria de 2006 de les biblioteques municipals. 

Segons la tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, serà el nou govern municipal qui haurà de decidir, en funció del desenvolupament de nous plans urbanístics la construcció d'un tercer equipament que doni servei a la ciutat. Sobre l'activitat de l'any passat de les dues biblioteques municipals, Mercè Foradada ha qualificat d'important el fet que 1/3 part de la ciutadania, més de 20.000 ciutadans, disposin del carnet de les biblioteques municipals. 

En aquest sentit, Teresa Forcadell, directora de la Biblioteca Joan Oliva ha destacat les 4.257 hores de servei anual que presten ambdós equipaments així com l'increment del nombre d'usuaris que s'ha xifrat per sobre dels 4.000. Així mateix, l'any 2006, les biblioteques municipals han comptabilitzat un total de 270.682 visitants. La directora de l'Armand Cardona Torrandell, Marga Carbonell, també ha destacat l'augment del servei de préstec interbibliotecari i el nombre de visites d'alumnes de primària i batxillerat que assisteixen als taller de formació que imparteixen les biblioteques. 

Pel que fa a la biblioteca Armand Cardona, Marga Carbonell ha explicat que des del 2003, l'any passat ha esta el primer que s'ha constatat una estabilització del servei de préstec i la consolidació dels serveis que s'ofereix des d'aquest centre. D'altra banda, un dels serveis que han patit una certa davallada és el de préstec de cd's, que segons les directores de les biblioteques, es deu al fet que cada cop més els usuaris accedeixen a la música i al cinema a través d'internet, així com també el servei d'accés a Internet.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00