Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/04/2011

'Tardes de Cinema' és el títol del desè volum de 'La Memòria del Futur'

Protagonistes del desé volum de la Memòria del Futur     Protagonistes del desé volum de la Memòria del Futur

El nou llibre mostra què va significar el cinema pels vilanovins i vilanovines i quin impacte pot tenir a l'hora de construir la nostra cultura

La Sala d'Actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú ha estat l'escenari, aquesta tarda, de la presentació del 10è volum de la col·lecció La Memòria del Futur.

Sota el títol Tardes de cinema, el llibre recull les vivències que reflecteixen la història social vers un fet tant quotidià pels vilanovins i vilanovines com era anar al cinema durant el seu temps de lleure.

En aquest sentit, aquest desè volum mostra què va significar el cinema pels ciutadans i ciutadanes i quin impacte pot tenir a l'hora de construir la cultura. Parlar de cinema a Vilanova i la Geltrú és parlar, entre d'altres, del Teatre Apol·lo, del Teatre Principal, del Círcol Catòlic, del Cine Diana, del Kansas, del Villamar, del Cinema Bosc i del Cine Club Vértice. A més a més, també es destaca l'afecció al cinema amateur de molts vilanovins i vilanovines. 

Portada 'Tardes de Cinema'
Aquest nou volum ha estat possible gràcies a la participació desinteressada de persones grans de la ciutat i, molt especialment, de les dones que formen part del Grup de Dones amb Memòria del taller La Història a les Nostres Mans, que han fet possible la descoberta d'aquests espais i moments de la història local.

Judith Barbacil, autora del llibre, ha destacat que la Memòria del Futur "és un col·lecció amb cor que vol apropar la vida quotidiana d'abans a les generacions futures". A més, Barbacil ha explicat que aquest desè volum havia de tractar un tema màgic, pel que vam triar el cinema, i ha agraït la dedicació i el suport del Grup de dones amb Memòria, de les coordinadores Montse Amorós i Rosa Mansilla, i de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i la regidora del Pla de la Gent Gran, Míriam Espinàs, que han estat presents a l'acte. 

Autors del llibre i documental de la Memòria del Futur
Durant la presentació s'ha dut a terme també la projecció del documental que s'ha realitzat sobre el cinema a la ciutat, el qual recull diversos testimonis de vilanovins i vilanovines. En aquest sentit, Dídac Roger, representant de l'empresa que l'ha realitzat, ha explicat que "l'audiovisual es complementa amb el llibre oferint una visió més sentimental".

L'acte, que ha comptat amb la col·laboració d'alumnes de l'Institut Lluch i Rafecas, s'ha tancat amb el lliurament de 10 Òscars, un per cada volum de la Memòria del Futur. 

Lliurament dels Òscars als volums de la Memòria del Futur
Les persones interessades en adquirir el llibre el poden sol·licitar, de manera gratuïta, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Afavorir les relacions intergeneracionals
La Memòria del Futur és un programa de la Regidoria del Pla de la Gent, iniciat l'any 2003, que afavoreix les relacions intergeneracionals i parteix de la premissa que les persones grans són portadores de vivències i records de fets passats que cal preservar i transmetre. L'objectiu del programa La Memòria del Futur és recuperar la memòria col•lectiva de la nostra ciutat i transmetre-la als infants i joves de la ciutat.

Aquest programa es nodreix gràcies a la col·laboració de molts vilanovins i vilanovines i, en especial del Grup de Dones amb Memòria, el que permet publicar cada any un nou volum de la col·lecció.

El Grup de Dones amb Memòria és un grup sorgit del Taller Història a les Nostres Mans que enguany compleix 12 anys d'existència. El taller es basa en les pràctiques que recull la història oral. Es tracta d'un col·lectiu format per aproximadament una seixantena de dones grans, coordinat per una dinamitzadora que, entre d'altres tasques, motiva i recull les vivències de totes les dones que hi participen.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00