Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2009

Conferències al Club d'Opinió de la Biblioteca JoanOliva

  Les conferències es faran a la biblioteca Joan Oliva  Les conferències es faran a la biblioteca Joan Oliva

El periodista Antonio Franco, l'escriptor Antoni Puigverd i l'escriptora Gemma Lienas, són els convidats de les properes conferències

La biblioteca municipal Joan Oliva acull fins a finals d'any tres conferències englobades en el Cicle Club d'Opinió impulsat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un seguit de xerrades sobre temes d'actualitat en les quals hi participen escriptors i col·laboradors dels mitjans de comunicació.

El primer convidat serà el periodista Antonio Franco Estadella que parlarà sobre les noves tecnologies i la tendència al rebuig a pagar per la informació dels lectors digitals, el que significa un nou plantejament de treball per als mitjans de comunicació que, en molts casos, opten per la publicitat a les seves planes per fer rentable aquesta informació. La conferència titulada S'arribaran a acabar els diaris?: el canvi de model dels mitjans de comunicació, se celebrarà el dijous, 19 de novembre a les 19.30 hores.

Una setmana després visitarà la biblioteca vilanovina l'escriptor i periodista Antoni Puigverd Romaguera que convidarà als assistents a reflexionar sobre els canvis del món actual i la forta consciència d'orfandat dels individus. En l'actualitat ha desaparegut la visió del territori com a "casa familiar". Ni els que surten del seu país per fer turisme, ni els indígenes que es beneficien del turisme, ni els immigrants que han hagut de sortir del seu país buscant millors horitzons; ni els autòctons de les societats que necessiten immigrants per mantenir el sistema econòmic o la piràmide de les pensions, es "troben a casa". La conferència que porta per nom El desconcert del present. Una reflexió sobre els canvis del mon actual, tindrà lloc el dimecres, 25 de novembre a les 19.30 h.

Ja entrats en el mes de desembre serà l'escriptora Gemma Lienas i Massot qui endinsarà al públic en dos sistemes interconnectats com són la raó i la emoció. Els aspectes bàsics de la intel·ligència emocional són una bona autoestima, autocontrol de les emocions i de la conducta, adequades relaciones interpersonals i un pensament positiu. També plantejarà com millorar la pròpia intel·ligència i la de les criatures a través de la lectura. Aquesta conferència titulada Aprendre a ser feliç a través de la lectura es farà el dijous, 10 de desembre a les 19.30 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00