Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2014

La festa de la mobilitat a Vilanova i la Geltrú

   El recorregut de la pedalada és apte per a totes les edats El recorregut de la pedalada és apte per a totes les edats

La ciutat se suma als actes de celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Vilanova i la Geltrú participarà, un any més, en els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany té lloc entre el 22 i el 29 de setembre. En aquesta ocasió, i sota el lema Fem el carrer més nostre, es proposa a la ciutadania buscar noves formes de mobilitat, allunyades del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

La Setmana de la Mobilitat 2014 te com a objectius l'estímul del comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, per tal de millorar la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció de gasos d'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. Tanmateix, també vol incidir en l'impacte ambiental del transport i les seves modalitat, impulsant els mitjans de transport sostenibles i reflexionant sobre com afecta a la salut de les persones l'ús del transport motoritzat, el sedentarisme i la inactivitat física.

Com cada any, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza un seguit d'accions durant la Setmana de la Mobilitat, algunes de les quals ja formen part del calendari d'activitats fixes de la ciutat. La regidora de Via pública i Mobilitat, Glòria Garcia ha donat a conèixer les activitats programades per als propers dies. Així, el divendres 26 de setembre de 7 a 9 hores es farà l'operació Ring-Ring. Totes les persones que arribin en bicicleta a la plaça d'Eduard Maristany i s'acostin fins el biciparc rebran un obsequi.

El dissabte 27 de setembre serà el torn de l'activitat Coneix el teu bus. D'11 a 13 hores, hi haurà instal·lat a la plaça de les Neus un bus perquè el pugui visitar per dins tothom qui ho vulgui.

D'altra banda, i emmarcada dins els actes de la Setmana de la Mobilitat, la cooperativa de consum La Vinagreta ha organitzat pel dissabte 27 al matí una visita guiada en bicicleta per conèixer els horts urbans, socials i ecològics que hi ha a la ciutat. L'activitat compta amb la col·laboració del CRIA, l'Associació de familiars i afectats per malaltia mental del Garraf, l'Associació de pagesos agroecològics del Garraf, l'associació Ecol3vng i l'Hort de l'avi.

A cada hort, els seus responsables explicaran el seu projecte i la seva contribució cap a un canvi de model alimentari i social. La sortida es farà a les 9 del matí, des de la plaça Llarga, amb un recorregut apte per a tots els públics. Més informació

Diumenge 28 de setembre se celebra l'acte més multitudinari de la Setmana de la Mobilitat, la Passejada en bicicleta per la ciutat. La sortida es farà a les 10.30 hores, des del parc de Baix-a-Mar. Es tracta d'un recorregut apte per a totes les edats, on no cal inscripció prèvia.

Una altre de les accions que tenen com a objectiu la promoció del transport públic, i que s'emmarca dins la Setmana de la Mobilitat, és la iniciativa de l'empresa Monbus consistent en regalar bitllets per la nova línia de transport interurbà entre Vilanova i la Geltrú i Tarragona. Els bitllets d'anada i tornada seran lliurats a les primeres cinquanta persones que s'apropin a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Vilanova i la Geltrú. Els bitllets es podran fer servir del 22 al 26 de setembre.

La línia, creada el 15 de setembre, també té parada a les poblacions de Cubelles, Cunit i Calafell. La primera sortida des de Vilanova és a les 6.30 h i arriba a Tarragona a les 7.45 h. En sentit invers, la darrera expedició surt a les 20 h i arriba a la capital del Garraf a les 21.15 h.

Més informació
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00