Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/09/2014

L'obra de Miguelanxo Prado a l'exposició 'Ardalén' de la Cardona

L'obra de Miguelanxo Prado serà a la Cardona fins al 25 de setembre L'obra de Miguelanxo Prado serà a la Cardona fins al 25 de setembre

La mostra presenta una selecció de reproduccions d'originals i esbossos d'aquest autor gallec, Premio Nacional de Cómic 2013

Ardalén és el nom del còmic que l'autor Miguelanxo Prado va publicar l'any 2012 i que li va valdre, a més a més d'una gran acollida de públic i crítica, el Premio Nacional de Cómic 2013. Un relat fascinant sobre els records i la memòria, amb personatges inoblidables i el mestratge d'un dels millors autors de còmic de l'actualitat.

L'exposició Ardalén, que es pot visitar fins al 25 de setembre a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, presenta una selecció de reproduccions d'originals i esbossos d'aquesta obra.

Ardalén és una història entorn a la memòria personal, la memòria com essència de la nostra pròpia existència, de la percepció de la nostra vida, de la nostra identitat. Es tracta d'un grapat d'essers humans que s'ajuden i es fan mal els uns als altres; alguns arriben a estimar-se, i tots tenen en comú com s'aferren als seus records per evitar el naufragi.

Miguelanxo Prado va néixer a La Corunya el 1958. Per la qualitat del seu treball, aviat va començar a publicar a revistes de renom com "Creepy", "Cimoc" o "El Jueves" on publicava la sèrie Quotidanía Delirante. Al camp audiovisual, ha treballat a la sèrie d'animació de Dreamworks, Men in Black, basada en la pel·lícula homònima. El 2007 es va presentar el seu llargmetratge d'animació De profundis.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell està especialitzada en el món del còmic i per aquest motiu disposa de la Comicteca, una secció on els aficionats al gènere poden trobar nombroses obres distribuïdes segons el seu origen: anglosaxó, europeu, hispanoamericà o japonès (manga), a més de llibres sobre la teoria, la història i altres facetes relacionades amb el món del còmic.

Igualment, a la sala infantil també es troben les obres més representatives d'aquest gènere com: Les aventures d'Astèrix, Tintin, Espirú, Massagran, Àlix, Lucky Luke... amb especial atenció al manga, el còmic japonès, que té molt d'èxit entre els infants i on destaquen títols com Bola de drac, Capitan Tsubasa, Keroro, Doramon o School Rumble.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00