Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2010

Attic 2010 se celebrarà del 4 al 6 de juny

Tomàs Álvaro i Pep Torres han presentat Attic 2010 Tomàs Álvaro i Pep Torres han presentat Attic 2010

La Fira internacional de la inventiva de VNG promou la idea que tothom pot inventar, encara que a vegades no se n'és conscient

La Fira internacional de les idees i els invents, Attic, es presenta enguany amb la imatge d'una pinça d'estendre la roba. Aquest senzill instrument, al qual podem donar diversos usos, concentra el concepte que vol transmetre enguany el certamen vilanoví: tots podem ser inventors, ja que a vegades, sense saber-ho, inventem solucions a les nostres necessitats. Attic 2010, organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i dirigida per Pep Torres, al capdavant de l'estudi Stereonoise, se celebrarà a l'edifici Neàpolis del 4 al 6 de juny.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro, i el director de la fira, Pep Torres, han ofert aquest migdia a Neàpolis les primeres pinzellades del que es podrà veure en la tercera edició d'Attic. El certamen avança les dates respecte dels anys anteriors, per adaptar-se al calendari d'esdeveniments internacionals del sector i alhora donar l'oportunitat a les escoles d'assistir-hi.

Tomàs Álvaro ha reiterat avui l'aposta municipal per la Fira internacional de les idees i els invents "amb la voluntat de consolidar-la i que incrementi la seva projecció a l'estat espanyol i a Europa". L'Ajuntament de la ciutat aporta 60.000 a l'organització, una partida lleugerament superior a l'any passat "malgrat la crisi", ha apuntat el regidor, a més a més de la cessió de l'espai.

La fira

Enguany l'entrada a Attic serà per un plató de Canal Blau. El visitant hi trobarà l'exposició Futour, un tour pel futur, amb disset objectes que faran intuir com podria ser la vida d'aquí a 300 anys. La mostra va rebre el premi Ciutat de Barcelona 2006 i promet una entrada al recinte "molt espectacular i escenogràfica", segons ha explicat Pep Torres.

Seguint el recorregut, s'arribarà al vestíbul de Neàpolis, on una vegada més la fira de la inventiva vol estimular els somriures dels visitants. Hi haurà instal·lada una simulació d'una casa domòtica que funcionarà amb aquestes expressions facials, amb aparells que són útils, per exemple, per a persones amb problemes de mobilitat a les extremitats.

Partint de la idea que la capacitat d'inventar és universal, Attic 2010 dóna enguany oportunitat als infants de mostrar les seves creacions. Enguany es comptarà amb una zona d'expositors de "petits inventors", entre els quals hi seran presents un grup d'alumnes d'una escola anglesa, que prenen part setmanalment en un laboratori d'invenció. Així mateix, sorprendrà l'enginy d'un infant argentí d'onze anys.

El caràcter internacional d'Attic serà més evident que mai en aquesta edició. En aquest darrer any l'estudi Stereonoise ha estat en els principals certàmens de la inventiva i s'ha pogut acordar la presència a Vilanova i la Geltrú de delegacions de la fira de Romania, de la British Invention Show, de la fira de Pittsburgh (als EUA, la més rellevant del sector juntament amb la de Ginebra) i probablement també la de Rússia.

Pel que fa a la zona d'expositors, es preveu comptar amb al voltant de trenta estands. Segons Pep Torres, "la crisi econòmica ha afectat molt la demanda d'inventors del país, fins i tot més que l'any passat" i de moment s'ha confirmat l'assistència d'una vintena. El director d'Attic ha remarcat el fet que moltes d'aquestes persones són independents i l'assistència en certàmens els suposa una despesa massa gran actualment.

L'auditori de Neàpolis acollirà Zelig, un taller creatiu per a emprenedors i empresaris que ha donat la volta per l'estat espanyol, en el qual els assistents sortiran amb idees fresques i amb solucions creatives per als seus negocis. En el mateix indret tindran lloc diverses conferències sobre la propietat industrial i la importància de protegir una idea.

Entre les activitats programades en aquesta edició d'Attic hi ha la commemoració del centenari de la invenció del sandvitx bikini. El dissabte a la tarda s'oferirà aquest tipus d'entrepans als visitants fins a esgotar existències. Una exposició de paraigües extravagants, la mostra Nidea amb una trentena d'invents curiosos exposats dins de vitrines i un espai amb diorames per fer-se fotos amb els inventors més famosos de la història, són algunes de les atraccions que proposarà la fira de les idees i els invents.

Com en les edicions anteriors, a l'àtic de Neàpolis, la terrassa, es disposarà l'Hamaca Club, per fer negocis relaxadament o descansar, tot fent una copa amb música de fons. Tot plegat passarà mentre sona una cançó creada especialment per a Attic 2010, que es tocarà en directe en un sopar de benvinguda. El tema, composat pel vilanoví Marc Godessart, es titula The world's a peg (El món és una pinça), en referència al leif motiv d'aquesta edició.

Més informació a www.attic2010.com.

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00