Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/04/2010

Torna el programa 'Després de l'ESO, què?'

Tomàs Álvaro i la tècnic municipal Elvira Targa Tomàs Álvaro i la tècnic municipal Elvira Targa

Es dirigeix als estudiants que acaben la secundària. Enguany l'exposició ofereix més interactivitat i millora la possibilitat de personalitzar la informació

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix un any més el programa d'orientació educativa Després de l'ESO, què?, dirigida, principalment, als joves de 4rt d'ESO de la ciutat. Aquest programa consta d'una exposició interactiva, un cicle de xerrades especialitzades, l'edició de material informatiu sobre els recorreguts educatius i la possibilitat de tenir atenció personalitzada.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Joventut, Tomàs Álvaro, ha presentat aquest matí el programa. Segons el regidor, per als joves quan acaben l'ESO "és una edat molt complexa, per això des de l'administració se'ls dóna tot el suport que es pugui a ells i les seves famílies". Tomàs Álvaro ha recordat que, a banda del programa Després de l'ESO, què?, l'Oficina Jove Garraf ofereix tot l'any atenció personalitzada i orientativa, "per evitar que cap jove quedi fora del recorregut". El funcionament de l'Oficina Jove, amb atenció personalitzada i integral, serveix de model per a molts municipis. Justament avui l'han visitada el regidor i tècnics de Joventut de l'Ajuntament de Reus, segons ha explicat Tomàs Álvaro.

Xerrades d'orientació educativa

El cicle de xerrades dóna tota la informació necessària a la gent jove per decidir quin serà el seu itinerari formatiu, un cop acabada l'etapa d'ensenyament obligatori. Les sessions s'han coordinat amb els centres educatius públics i concertats de la ciutat i hi assistiran els alumnes de quart d'ESO dels instituts Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir, Dolors Mallafré, Francesc Xavier Lluch i Rafecas, i dels col·legis Divina Providència i Sant Bonaventura.

Les xerrades pretenen donar una visió general de totes les opcions, tant si s'ha aprovat l'ESO com si no. Per tant, s'informa del batxillerat, de cicles formatius, de programes de qualificació professional inicial i de formació no reglada. D'altra banda, el tècnic especialista de l'Oficina Jove Garraf impartirà en quatre dels centres xerrades orientatives per a mares i pares, per tal que coneguin les sortides que poden escollir els seus fills i filles. Aquest cicle de xerrades es realitza simultàniament a l'exposició informativa.

Exposició Després de l'ESO... què?

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza aquesta mostra, que facilita l'Oficina del Pla Jove de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. L'exposició canvia enguany la imatge i el disseny i millora la possibilitat d'interactuar amb la informació per a fer-la més accessible i personalitzada als interessos de cada persona usuària. En el recorregut per la mostra es poden conèixer les possibilitats educatives i els itineraris formatius, així com les seves implicacions. També s'hi ha afegit un plafó informatiu amb l'oferta concreta de Vilanova i la Geltrú. L'exposició estarà oberta al públic al Toc (c. de Sant Sebastià, 11) , entre el 15 d'abril i el 4 de maig, de dilluns a dissabte de les 17 a les 20 h.

Més informació

Paral·lelament, s'han editat 800 tríptics informatius amb tota l'oferta de la ciutat per als joves que acaben l'ESO. Aquests fullets es podran trobar a l'exposició i a l'Oficina Jove Garraf, i també se'n lliuraran als alumnes i les seves famílies durant les xerrades. L'Oficina és a la rasa del Miquelet, 16, telèfon al 93 893 77 77 i mail garraf@oficinajove.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00