Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/07/2010

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, visita les obres del nou institut de VNG

  El conseller i l'alcalde consulten uns plànols durant la visita d'obres del nou institut de Baix-a-mar         El conseller i l'alcalde consulten uns plànols durant la visita d'obres del nou institut de Baix-a-mar

També ha visitat la llar d'infants municipal l'Escateret i l'escola Volerany

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, la regidora d'Educació Míriam Espinàs i altres regidors del govern municipal han visitat avui les obres de construcció del nou Institut de Baix-a-mar que ha d'entrar en funcionament el curs 2011-2012. També han anat a veure la llar d'infants municipal l'Escateret i l'escola Volerany.

Nou edifici, la primavera de 2011
Primerament, han visitat les obres de l'Institut Baix-a-Mar, que tindrà capacitat màxima per a 500 alumnes. 360 corresponen a les tres línies d'Educació Secundària Obligatòria i 140 a les dues línies de Batxillerat. Les obres van començar el passat mes de març i es preveu que tinguin una durada de 18 mesos.

Actualment l'institut ja funciona en mòduls prefabricats situats a l'avinguda de la Collada. El curs vinent, 2010-2011 escolaritzarà 56 alumnes de dos grups de primer i dos de segon d'ESO i hi treballaran 11 professors. Un cop estigui finalitzat el nou IES de Baix a Mar, es traslladaran al nou centre educatiu.

L'obra, projectada pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és fruit del conveni entre l'Ajuntament de Vilanova i la Generalitat de Catalunya, en base al qual l'administració local realitza l'obra i el govern català aporta els recursos econòmics: 6.332.534,84 euros.

El nou institut s'està construint en una parcel·la de 6.661,25 m2. Disposarà d'una superfície construïda de 4.471,26 m2 i constarà de dos edificis. Les aules s'ubicaran en un edifici de planta baixa més dos pisos, mentre que l'altra edificació, de planta baixa en dos volums, acollirà la resta d'espais necessaris per poder dur a terme l'activitat educativa (biblioteca, serveis d'administració, menjador, cuina, vestuaris i gimnàs). A més, l'Institut també comptarà amb pati i pistes esportives.

Un cop finalitzada la visita el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que amb la construcció del nou institut "començarem a donar compliment a una molt antiga aspiració de Vilanova de tenir un nou institut a aquesta part de la ciutat". El conseller ha explicat que el nou centre és fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament i la Generalitat que inclús en moments de dificultat econòmica segueix apostant pel futur educatiu del país. Ernest Maragall també s'ha pronunciat sobre la manca de places de batxillerat que denuncien algunes famílies i professorat. En aquest sentit el conseller ha assegurat que "no hi ha cap alumne que no tingui plaça de batxillerat al seu abast", i en el cas del batxillerat nocturn del Institut Manuel de Cabanyes ha afirmat que "es manté el nocturn i s'amplia el nombre de línies del diürn". A més, ha dit el conseller, els alumnes també tenen al seu abast l'Institut Obert de Catalunya, en aquells casos en que hi hagi alguna dificultat d'horaris per seguir els estudis de batxillerat.

Per la seva banda l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha equiparat "qualitat de vida amb educació, salut, dependència i serveis públics de qualitat". L'alcalde de VNG ha explicat que feia molts anys que a Vilanova i la Geltrú no hi havia més oferta que demanda de places educatives. En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat ha fet memòria de les quatres noves escoles d'infantil i primària posades en marxa en els darrers anys, així com el nou Institut que s'està construint. Joan Ignasi Elena ha destacat "la ubicació d'aquest nou centre educatiu, al barri de Mar, on també s'han fet darrerament nous equipaments com el CAPI de Mar, la peatonalització de la rambla de la Pau o el cobriment del torrent de la Pastera". Joan Ignasi Elena ha finalitzat la seva intervenció assegurant "l'aposta del govern municipal per l'educació, per la qualitat de vida i pel barri de Mar".

Llar d'infants l'Escateret
El conseller d'Educació i l'alcalde de VNG han visitat també la Llar d'Infants l'Escateret. A Vilanova i la Geltrú hi ha quatre llars d'infants públiques, dues de titularitat de la Generalitat i dues de titularitat municipal.

La Llar d'infants l'Escateret, amb capacitat per a 102 places, es va crear l'any 2008 i forma part del mapa de llar d'infants 2004-2008 que estableix la col·laboració entre municipis i govern de la Generalitat per a la creació de places públiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va comprometre inicialment a crear 45 places. Finalment, s'ha més que doblat el compromís inicial amb la creació d'aquestes 102 places. 

Visita conseller Maragall 2El conseller Maragall a la cuina de la llar d'infants l'Escateret
(Descarrega't la foto AQUÍ)

Aquest curs, la llar d'infants municipal ha escolaritzat 16 alumnes d'entre 0 i 1 any, 26 alumnes d'entre 1 i 2 anys, i 60 alumnes d'entre 2 i 3 anys. En el centre hi treballen 12 professionals: 7 tutores, dues mestres de reforç, una mestra d'educació infantil, una assistent i un professional de manteniment.

El centre oferta un horari d'atenció des de les 9 del matí fins les 5 de la tarda amb un servei de menjador que utilitzen habitualment una trentena d'alumnes. 7 alumnes utilitzen el servei d'atenció de 8 a 9 del matí. Aquest curs ha ofertat servei als infants des del 14 de setembre i es perllongarà fins el 16 de juliol.

L'edifici està dotat d'espais i instal·lacions d'us exclusiu dels infants i les seves famílies i accés independent des d'un espai públic. Compta amb 7 aules, una aula de psicomotricitat, un pati d'esbarjo exclusiu a l'aire lliure de 1054,77 metres quadrats, una sala addicional i diferenciada per a usos múltiples de 63 metres quadrats, un espai diferenciat per a tasques de 17,83 metres quadrats i un espai diferenciat de l'anterior de 13,07 metres quadrats. També disposa d'una cambra higiènica separada i independent per al personal que atén als infants així com les mesures corresponents per a l'accessibilitat i la supressió de les barreres arquitectòniques.

Escola Volerany
El nou edifici de l'Escola Volerany va entrar en funcionament gener de 2010 i va comptar amb una inversió de 4.222.593,23 euros.

El centre ha escolaritzat el curs 2009-2010 10 grups: dues línies completes de segon cicle d'educació infantil (P3, P4 i P5), tres grups de 1r de primària i un de 2n. En total, 249 alumnes atesos per 16 mestres. 
Visita conseller Maragall 3Ernest Maragall, a l'escola Volerany
(Descarrega't la foto AQUÍ)


L'escola Volerany ofereix serveis com la biblioteca, filosofia per a nens, calcul mental, TIC, tallers i està aplicant el Programa d'Impuls de la Tercera llengua que avança l'ensenyament de l'anglès a P4 i imparteix algunes hores de l'assignatura de plàstica en anglès.

D'altra banda, durant la visita del conseller Maragall a VNG hi ha hagut la protesta d'un grup de mestres de la ciutat i la comarca reclamant més recursos per a l'educació. Les protestes s'han produït a l'arribada del conseller al nou institut i davant de l'escola Volerany. 


Descarrega't la foto de portada AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00