Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/08/2010

Passejades ambientals per la platja del Far

Passejades per la platja Passejades per la platja

Per conèixer la riquesa natural de la línia costanera, sovint observada només des del punt de vista lúdic

Els dimarts 17 i 24 d'agost es realitzaran passejades ambientals a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú, organitzades pel Consorci dels Colls i Miralpeix-Costa del Garraf i l'ong Acció Natura. L'activitat és oberta a tothom i té la finalitat de potenciar la sensibilitat de la ciutadania sobre la riquesa natural de la nostra costa i la importància de preservar-la. El punt de partida serà a les 10 h al Museu del Mar, al peu del far. 

Durant una hora i mitja aproximadament, un monitor ambiental d'Acció Natura explicarà aspectes de la platja des d'un punt de vista diferent del concepte d'espai per al bany i prendre el sol. Exposarà les interaccions dels aspectes físics, biològics, socials i culturals que han influït en la configuració del litoral que avui coneixem, per tal de facilitar el descobriment de la platja com a ecosistema natural. 

La passejada per la platja del Far forma part del programa Cuidant la nostra mar, que rep també el suport de l'empresa Carrefour, i que el Consorci i Acció Natura estan desenvolupant per tot el litoral del Garraf. El programa pretén desenvolupar accions que fomentin la solidaritat a partir de la formació, l'educació, la investigació i la sensibilització de la societat, així com donar a conèixer la importància que té la biodiversitat, a través del contacte directe amb el problema. 

En el cas del nostre mar, el Mediterrani, es compta amb una biodiversitat única, amb una flora molt rica i una fauna singular. Durant l'estiu les platges s'omplen de persones per gaudir-ne des de l'aspecte més lúdic, de manera que la rica biodiversitat passa desapercebuda. El programa Cuidant la nostra mar vol transmetre a la població el sentit de responsabilitat en la conservació de la fauna i la flora de les platges. Durant els dimarts de juliol i els primers d'agost ja s'han realitzat passejades per les platges de Platja Llarga, la Mota i les Salines de Cubelles, i les de Terramar, Sant Sebastià i Fragata de Sitges.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00