Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/07/2010

El nou Centre Cívic Molí de Vent a punt d'obrir les portes

L'alcalde de la ciutat i la primera tinent d'alcalde han presentat el nou espai als mitjans de comunicació   L'alcalde de la ciutat i la primera tinent d'alcalde han presentat el nou espai als mitjans de comunicació

Dissabte es farà una jornada de portes obertes i al setembre s'iniciarà l'activitat per als usuaris i usuàries

Dissabte vinent, a partir de les sis de la tarda, el nou Centre Cívic Molí de Vent celebrarà una jornada de portes obertes que permetrà als veïns i veïnes del barri i a la ciutadania en general conèixer aquest nou espai de relació i convivència de Vilanova i la Geltrú. L'equipament forma part de la Xarxa de Centres Cívics municipals, actualment formada per vuit equipaments distribuïts pels diferents sectors de la ciutat.

Aquest matí, l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, han presentat el nou equipament als mitjans de comunicació, i han fet una visita a les instal·lacions.

L'alcalde de la ciutat ha explicat que "el nou Centre Cívic Molí de Vent completa un conjunt d'intervencions que s'han fet al barri en els darrers anys, i que han suposat la reurbanització de carrers i la creació del parc del Molí de Vent. Però cal destacar entre totes elles la intervenció en els espais interblocs de l'Esmeralda, una actuació necessària i intel·ligent que ha fet ciutat. La connexió entre els blocs ha fet que hi hagi una fluïdesa en tot el barri". Joan Ignasi Elena ha afegit que "les actuacions al barri s'acaben ara amb aquest nou centre cívic, que permet la vida col·lectiva, compartir projectes amb els altres. Cal dir que la xarxa de centres cívic integren un total de 54 entitats de tota la ciutat, on es fan activitats i, per tant, hi ha convivència i vida. Per això apostem per espais públics a cada barri".

Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde ha expressat que "ara, al Molí de Vent, bategarà un cor del civisme, de la dinàmica col·lectiva". Iolanda Sánchez ha fet un repàs a tot el procés que s'ha seguit conjuntament amb el barri per concloure, finalment, amb la creació d'aquest equipament. "Ha estat un treball pausat però amb pas ferm. La diagnosi va ser un treball de tothom del barri i al final ens va donar les pautes i els elements que eren necessaris per al barri. Els projectes es construeixen junts, des de la societat civil i amb la complicitat de l'administració".

Els centres cívics són espais pensats per donar suport al desenvolupament de la vida associativa, fomentar la participació ciutadana i establir xarxes de relació entre la ciutadania i l'administració. Són també equipaments compartits que permeten difondre valors com el civisme, la convivència i el treball conjunt per al bé comú.
CC Molí de Vent_vestíbul
El nou Centre Cívic Molí de Vent respon a la necessitat expressada pels veïns i veïnes en la Diagnosi Participativa de Barri on es consensuava una fotografia del barri, i que posava de relleu les necessitats i demandes dels seus habitants, així com les oportunitats que oferia de cara a millorar la seva qualitat de vida.

Una de les demandes d'aquest diagnòstic va ser la necessitat de comptar amb un equipament millor del que havien pogut gaudir fins ara, que pogués incloure activitats culturals i acollir alguns serveis municipals i que esdevingués un referent a l'hora d'impulsar polítiques socials que comptessin amb la participació de la ciutadania.
CC Molí de Vent_ sala d'activitat física
El nou equipament és fruit de les aportacions expressades pels diferents agents del barri i de la ciutat entorn als usos del nou centre cívic, per tal que aquest esdevingui un espai obert i flexible a noves i variades activitats al llarg del temps, amb accés adaptat a totes les edats, amb llum natural i respectuós amb el medi ambient.

El nou Centre Cívic Molí de Vent s'ha construït en un solar de 6.658m2 ubicat entre els carrers Aigua i Francesc Macià. L'espai edificat són 1.305m2 i l'espai exterior es converteix en un parc públic de més de 5.000m2. L'equipament consta de tres plantes, una d'elles soterrada.


Més fotos del centre civic Molí de Vent


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00