Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/12/2016

El Comitè d’empresa de Prysmian lliura 1.000 euros a la cooperativa Actua SCCL que gestiona els Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú

 Centre Obert       El Centre Obert ofereix el seu servei mitjançant alguns Centres Cívics de la ciutat.

Aquesta donació anirà destinada al projecte d’innovació pedagògica per als quatre Centres Oberts de la ciutat.

El comitè d'empresa de l'empresa Prysmian de Vilanova i la Geltrú ha fet entrega a ACTUA SCCL de 1.000 € que seran destinats a la compra de material pedagògic per enfortir el programa d'intel·ligències múltiples i suport als aprenentatges escolars als Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú.

Des de fa anys, els treballadors de Prysmian Vilanova i la Geltrú destinen per Nadal un fons adreçat a la col·laboració amb ONGs i entitats socials.

Durant aquest curs, el Centre Obert de Tacó (gràcies a la col·laboració amb l'associació Montessori la Geltrú) ha iniciat un projecte amb vint infants d'entre sis i vuit anys, per treballar les àrees de matemàtiques, de llenguatge i àrees sensorials a través de la metodologia i la filosofia de la pedagoga Maria Montessori.

Es treballa la responsabilitat i l'autoafirmació dels infants. Montessori va afirmar que "mai hem de deixar que el nen s'arrisqui a fracassar fins que tingui una oportunitat de triomfar". Des d'aquesta perspectiva, els Centres Oberts del municipi intervenen educativament per tal de generar oportunitats amb els infants i joves i les seves famílies, procurant fer detecció de les habilitats individuals de cada infant i que aquest tingui possibilitat d'experimentar un itinerari d'èxit. És a dir, detectar si un nen/a té habilitats per a la gimnàstica, la música, l'art plàstic, gaudir de la natura, capacitat visual, resolució matemàtica o habilitat en el llenguatge, per tal d'oferir activitats que el facin desenvolupar i sentir seguretat en si mateix.

Què és un Centre Obert?
El Centre Obert de Vilanova i la Geltrú va començar a funcionar el curs 2013-2014 i té com a objectius la prevenció, la promoció i el benestar dels infants i adolescents. És un servei inscrit dins el marc d'actuació dels serveis socials bàsics. L'horari és de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h. Hi ha 4 Centres Oberts a la ciutat: el de Mar, amb un grup de 4 a 6 anys al CAPI i un grup de 9 a 12 anys a Centre Cívic Sardana; el de Ponent, ubicat al centre cívic Molí de Vent, amb un grup de 6 a 8 anys i un grup de 9 a 12 anys; el de Llevant, ubicat al centre cívic Tacó, amb un grup de 6 a 8 anys i un grup de 9 a 12 anys; i l'Espai Jove, per a adolescents en edats d'ESO, ubicat al centre cívic Sant Joan.

Més informació entrant al blog del Centre Obert: www.centreobertvilanova.wordpress.com

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00