Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/01/2015

La Collada i la Geltrú reben aquesta setmana la visita de l'alcaldessa

La trobada es va fer al Centre Cívic la Geltrú La trobada es va fer al Centre Cívic la Geltrú

En la seva visita als diferents barris de la ciutat, Neus Lloveras segueix prenent nota de les inquietuds de la ciutadania

En les seves reunions setmanals amb la gents dels diferents barris de la ciutat, l'alcaldessa Neus Lloveras ha visita aquesta setmana la Collada i la Geltrú.

En la trobada dimarts amb el veïnat de la Collada-Els Sis Camins, l'alcaldessa, acompanyada pel regidor de Convivència i Equitat, Francesc Sánchez, va respondre qüestions majoritàriament relatives a la mobilitat i al manteniment de l'espai públic. Els veïns i veïnes van demanar solucions per a la perillositat i els problemes de col·lapse de les vies d'accés i sortida del barri. També van demanar més seguretat a la zona i més manteniment d'alguns solars del barri que generen molèsties derivades de la brutícia.

Francesc Sánchez va explicar, en relació a les tasques de vigilància que du a terme la Policia Local, que en les properes setmanes s'incorporarà un sistema a través de navegadors GPS que permetrà saber les rutes i les freqüències de les patrulles de la guàrdia urbana. Quant a les qüestions relatives a la mobilitat, Neus Lloveras es va comprometre a estudiar la sortida a l'alçada del càmping Vilanova Park per tal de millorar-ne la seguretat. L'alcaldessa va posar com exemple l'actuació que s'ha fet al carrers d'Albert Virella i Forn del Vidre i va dir que "avui en dia estem buscant solucions fàcils de fer i amb poc cost".

Dimecres la reunió es va traslladar al Centre Cívic la Geltrú, on l'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports, Blanca Albà, van prendre nota de les demandes que les més de cinquanta persones assistents van traslladar al Govern.

Com en la majoria de trobades, un dels temes que es va repetir més va ser l'incivisme de molts propietaris de gossos que no recullen les deposicions dels animals i que deixen que les bèsties s'orinin a qualsevol lloc, cosa que afecta bona part del mobiliari urbà i façanes d'habitatges, deixant carrers bruts i amb molt mala olor. L'alcaldessa va recordar al públic assistent que ja existeix una ordenança per a la tinença responsable d'animals domèstics que cal respectar, així com que el Govern està treballant per trobar una ubicació per a un nou espai de lleure per a gossos, que se sumaria als ja existents al parc de la Torre d'Enveja i al carrer de l'Any dels Negats.

També hi va haver diverses demandes per a l'esporga dels arbres de la rambla del Castell o l'arranjament de voreres que han quedat malmeses per les arrels dels arbres, que les deterioren.

Altres qüestions que es van tractar en la trobada amb els veïns i veïnes de la Geltrú van ser referents als sorolls que es generen les nits dels caps de setmana i la brutícia que es produeix, sobretot per part de persones que fan les seves necessitats al carrer. La manca d'il·luminació al final de la rambla del Castell o en el parc que hi ha a la urbanització Les Llunes, a Solicrup, la problemàtica amb el pas de vianants no adaptat del Portal de Sitges, o el mal estat de la Pujada del Cinto van ser altres punts que es van posar sobre la taula.

Les properes trobades de l'alcaldessa als barris seran el dia 3 de febrer amb els veïns i veïnes de Can Marqués (al Casal Municipal de Gent Gran, al carrer de Josep Llanza, 4) i amb els de Mar (a la sala del Pòsit de Pescadors, al carrer dels Magatzems Nous, 17, bxs.) a partir de les 19. 30 h.

Les actes de les sessions es poden consultar a l'espai dels Barris del web municipal, on cada divendres se n'actualitzen les dades.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00