Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/03/2011

18 projectes emprenedors TIC i MEDIA es posen en marxa a l'espai Neàpolis Cowork

L'alcalde, la primera i el segon tinents d'alcalde de VNG, el diputat provincial Teo Romera i l'emprenedora Emiliana López      L'alcalde, la primera i el segon tinents d'alcalde de VNG, el diputat provincial Teo Romero i l'emprenedora Emiliana López

Avui s'ha inaugurat el nou centre públic vilanoví de suport a l'emprenedoria, en el qual s'han implicat diverses institucions i entitats empresarials

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, han desitjat molt de futur als projectes emprenedors que es posen en marxa aquesta mateixa setmana a Neàpolis Cowork, el nou centre públic de suport a l'emprenedoria de Vilanova i la Geltrú.

En la inauguració aquest matí, l'alcalde ha definit el nou servei com "un espai per a l'activitat econòmica, per a les persones que tenen iniciatives". Per a Joan Ignasi Elena, es tracta d'una aposta per "mimar les persones amb iniciativa, amb vocació d'emprendre i d'arriscar-se". En el context econòmic actual, ha dit l'alcalde, "no hi ha salvacions, hi ha projectes que contribueixen a millorar", i Neàpolis Cowork n'és un.

Neàpolis Cowork ha estat possible "amb la suma de diverses institucions", tal com ha recordat el regidor Tomàs Álvaro. Ha qualificat avui de "dia important", en què es presenta com una realitat un projecte que té al darrera "tres anys intensos de treball". Amb l'impuls de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i de l'empresa municipal Neàpolis, l'espai Cowork neix amb el suport de la Mancomunitat de Municipis de l'Alt Penedès-Garraf i de l'associació empresarial ADEG, que han signat avui mateix el conveni de col·laboració en el projecte.
Neàpolis Cowork conveniBen aviat s'hi afegiran també la Cambra de Comerç, els dos col·legis professionals d'informàtica, la Fundació CTecno i Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE). Representants de la major part d'aquests ens han estat presents en la inauguració de Neàpolis Cowork, com per exemple el gerent de la Mancomunitat, Frederic Ràfols, el president de l'ADEG, Xavier Cardona, o el delegat de la Cambra de Comerç al Garraf, Amadeu Pujol.

Encara dues institucions més han estat imprescindibles per a la creació de Neàpolis Cowork: la Generalitat de Catalunya (Departament d'Economia i Coneixement) i la Diputació de Barcelona, com a gestores del programa de subvencions FEDER Catalunya 2007-2013. D'acord amb aquesta línia d'ajuts, el projecte és finançat en un 50% per fons europeus i un 25% per la pròpia Diputació.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Teo Romero, ha reconegut Vilanova i la Geltrú com a "ciutat puntera en el desenvolupament d'iniciatives de promoció les noves tecnologies de informació i la comunicació", un fet que explica, segons Romero, que el projecte Neàpolis Cowork fos un dels millors dels presentats al programa de subvencions.

El servei, en marxa

Aquesta setmana comencen a Neàpolis Cowork 18 projectes emprenedors, tots ells vinculats amb els sectors TIC i MEDIA. Alguns són absolutament innovadors, com una iniciativa de passarel·les de moda virtuals o bé una de desenvolupament d'aplicacions per a Smartphone fins ara inexistents.
Neàpolis Cowork espaiNeàpolis Cowork ofereix a les persones emprenedores que s'hi instal·len un espai físic i els recursos necessaris. És obert tant a empreses de nova creació, com a les ja existents que els calgui lloc per créixer, així com a les persones que tinguin un projecte empresarial a desenvolupar. L'espai de treball serà accessible les 24 hores del dia tots els dies de l'any.

La filosofia d'aquest centre d'emprenedoria és fomentar una nova cultura d'innovació empresarial, oberta i col·laborativa, un fet especialment valorat per les persones s'hi instal·laran. Tothom hi coneixerà les iniciatives dels altres, de manera que es facilitarà "poder aprofitar les sinergies dels uns i els altres", tal com manifestava aquest matí Emiliana López, responsable del projecte Pasarela Spain.com.

Entre les iniciatives empresarials que ja es posaran en marxa hi ha també serveis de màrqueting online, posicionament, consultoria informàtica i venda; programació d'aplicacions web, NET Java i CMS; desenvolupament i manteniment de fòrums, de videojocs. També s'hi desenvoluparan produccions editorials i de formats audiovisuals, així com serveis de secretaria online, entre d'altres.

Des de finals de gener 58 projectes s'han interessat per ocupar una plaça a Neàpolis Cowork, dels quals 19 han realitzat o estan realitzant un pla d'empresa. En els propers dies, una desena més passaran els tràmits de selecció. En total se n'hi podran instal·lar fins a 40. 

Àlbum de fotos de la inauguració.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00