Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/07/2013

Formalitzada la venda de naus de PIVSAM a Banc Sabadell

L'acord permet la venda de 31 naus de PIVSAM

L'acord permet saldar el deute de l'empresa municipal amb l'entitat financera

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, representants de la societat Solvia, i del Banc Sabadell, van formalitzar dijous passat la venda de naus de PIVSAM a la immobiliària de l'entitat bancària. El contracte de compravenda contempla el traspàs de 31 naus industrials per valor de 7,7 milions d'euros, que permeten a l'empresa municipal cancel·lar tot el deute que tenia amb Banc Sabadell.

Aquest acord contribueix al compliment del pla de viabilitat de l'empresa municipal PIVSAM establert per al 2012-2015, amb l'objectiu de reconduir la situació de fallida en què estava l'any 2011, amb un deute global de 27,5 milions d'euros. Amb tot, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, recorda que "és una operació important per disminuir passiu, però la situació de PIVSAM continua essent molt delicada". En aquests moments l'empresa deu 2,2 milions d'euros a entitats bancàries i ha cancel·lat tots els seus deutes amb proveïdors.

A banda de l'esforç per renegociar el deute amb entitats financeres i proveïdors i vendre actius immobiliaris, en aquest primer any d'aplicació del pla de viabilitat també s'han reduït els costos fixes i s'han reestructurat els recursos humans, amb la finalitat d'assolir un estalvi anual de 400.000 euros. Així mateix, s'ha reorientat l'activitat de l'empresa, inicialment dedicada a la promoció industrial i urbanística, envers la promoció econòmica, assumint encàrrecs del propi Ajuntament, com són per exemple la gestió de la Fira de Novembre i dels mercats ambulants de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00