Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/01/2011

S'inaugura l'exposició '150è Aniversari de la primera arribada d'aigua a Vilanova i la Geltrú'

La inauguració ha comptat amb un gran nombre d'assitents       La inauguració ha comptat amb un gran nombre d'assitents

La mostra, que es pot veure a La Sala, està formada per documents i material històric

Aquesta tarda s'ha inaugurat de manera oficial l'exposició 150è Aniversari de la primera arribada d'aigua a Vilanova i la Geltrú, que està organitzada per la Companyia d'Aigües de VNG i que es podrà visitar a la Sala fins el proper diumenge 6 de febrer.

L'exposició, que està formada per diversos documents, fotografies i material històric, mostra el recorregut de 14 quilòmetres que va fer l'aigua des de la mina del Marmellar, amb els paisatges i detalls que va trobar al seu voltant, fins arribar a les fons públiques de la ciutat, així com imatges de celebració, el gener de 1861.

Les primeres proves per comprovar que l'aigua rajava de les fonts de la ciutat es van realitzat el 12 de gener de 1861. Quatre dies més tard, el 16 de gener es va fer la inauguració oficial i les fonts van rajar de forma habitual. 

150 anys aigua
Juan Luis Ruiz, quart tinent d'alcalde, regidor de Serveis Viaris i vicepresident de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, ha agraït la feina diària que es dur a terme des de la companyia municipal i ha remarcat que aquesta efemèride "té molt a veure amb el tarannà emprenedor dels vilanovins, com es pot veure amb la prompte arribada d'altres serveis com el ferrocarril". A més, Ruiz ha destacat la importància de fer un ús racional de l'aigua, ja que "no hem d'oblidar és un bé escàs".

Els interessats en visitar la mostra poden acudir a La Sala de dimarts a dissabte, de les 18 a les 21 hores, i dissabte, diumenge i festius de les 11 a les 14 hores. 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto 1
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00