Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2008

Attic'08 situa Vilanova i la Geltrú al centre de la inventiva i la innovació de Catalunya

Attic'08 se celebrarà a Neàpolis del 26 al 29 de juny        Attic'08 se celebrarà a Neàpolis del 26 al 29 de juny

Del 26 al 29 de juny, la Fira Internacional d'Idees i Invents de VNG comptarà amb una cinquantena d'inventors, provinents de països com el Perú, França o el Marroc

Vilanova i la Geltrú acollirà del 26 al 29 de juny la celebració d'Attic'08, la Fira Internacional d'Idees i Invents, organitzada per l'Ajuntament de VNG i l'inventor Pep Torres.

Attic'08 comptarà amb una cinquantena d'inventors provinents de països com el Perú, França o el Marroc. Es podran veure invents de tot tipus, com la manyopla per esquerrans i dretans, una porteria de futbol per evitar les confusions dels gols fantasma que no s'acaben de veure clar si la pilota ha entrat o no, aixó com un nou model de taulell d'escacs per a 6 jugadors en una mateixa partida.

Attic'08 s'ubicarà a Neàpolis, L'Espai de la Tecnologia i les Idees, un modern edifici que permetrà fer una fira vertical, amb més de 1.000 m2 dedicats a inventors i investigadors, un auditori per a 200 persones, i un ampli espai per al lleure, situant a Vilanova i la Geltrú en el centre de la inventiva i la innovació de Catalunya.

Entre els diferents espais de la Fira, a l'exposició de Nidea es podran veure gadgets tan curiosos com la bascula de celebritats, que enlloc de dir el pes en kg, indica el nom d'un personatge famós que té aquell pes. En aquesta mateixa línia també es podrà veure la diet floor, una rajola intel·ligent que ajuda a fer dieta.

Una fira interactiva i ecològica 

Attic'08 convidarà al públic a posar-se a la pell d'un dummy, els ninots que s'utilitzen per les proves de seguretat. A la Dummy Zone el visitant podrà provar invents de la magnitud del Segway, aquests transports personals que agilitzen els trajectes per la ciutat i que avancen amb la inclinació del cos, es podrà posar dins una monowheel, una roda on l'individu hi entra i es desplaça pedalant des de dintre.

Attic'08 serà la primera fira ecològica i sostenible, amb la filosofia de l''aquí no es llença res', evitant el repartiment massiu de paper, ja sigui en forma de catàlegs o fulls promocionals, donant als visitants una bossa que podran reutilitzar per anar a comprar. El catàleg estarà disponible en el web http://www.attic08.com/.

I, per seguir amb la tònica innovadora, Attic'08 ha fugit de les habituals acreditacions i ha creat dos móns d'acreditats: l'Acreditació d'Aroma de Cafè, pels que busquen que Attic'08 els faci vibrar i l'Acreditació de Lavanda, pels que es desplacen a Attic'08 per assaborir la innovació des de la calma.

Attic'08, al servei dels inventors 

A l'Auditori de Neàpolis tindran lloc nombroses ponències a càrrec d'especialistes, coachers, periodistes, empresaris que donaran consells i recursos als inventors, així com open sessions pel visitant, que l'aproximaran de manera constructiva al món de la invenció.

L'inventor podrà gaudir de la novetat de provar el cafè amb llet sòlid i el croissant líquid al esmorzar de benvinguda però el visitant també tindrà la oportunitat de provar-lo al bar situat a la Dummy Zone, la zona verda de l'exterior.

Attic'08 oferirà als expositors participants la possibilitat de conèixer les opinions de persones vinculades al món de la inventiva i professionals disposats a escoltar les seves propostes, així com a ajudar-los a millorar la presentació de les seves propostes.

Entre les personalitats que assistiran a Attic'08 hi ha Kane Kramer, un dels inventors britànics de més renom; Xavier Gabriel, propietari de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort; Gerard Florejachs, guionista del Terrat durant una llarga etapa i actual coordinador de guió de programes de televisió de TV3; Jordi Nadal, escriptor i editor de Plataforma Editorial; i Oriol Comas i Coma, expert, creador i col·leccionista de jocs de taula, autor de l'adaptació al català del joc de taula Scrabble.

A banda, també podran participar en jornades destinades a que millorin les presentacions de les seves idees, a càrrec de professionals de reconegut prestigi:


Jornades i ponències

Dijous 26 de juny 

- Com estar davant les càmeres a càrrec de l'estilista de TV3, Marta Orriols
- Com vendre una idea a càrrec del periodista Alfred Picó 

Divendres 27 de juny 

- Bibliografia per creatius a càrrec de Laura Colomé, directora de projectes
d'Stereonoise
- Recursos per a inventors a càrrec de Kane Kramer, director del British
Invention & technology Show de Londres

Dissabte 28 de juny 

- Els 8 errors que no et pots permetre a càrrec del coacher Sergio Fernández
- Energia per materialitzar les teves idees a mans de l'empresària Carlota
Mateos 

Diumenge 29 de juny 

- Com fer-ho per tenir tot el que vols a càrrec de l'emprenedor sense fronteres de Renné Lonngren
- Immersió! a càrrec de l'inventor Pep Torres 

Finalment, Attic'08 premiarà als inventors en diferents categories

Horari i entrades 

L'horari de visita al recinte firal d'Attic'08 serà del dijous 26 al dissabte 28 de juny, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, i el diumenge 29, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. El preu de l'entrada general serà de 5 euros. Els menors de 10 anys -acompanyats-, els pensionistes i les persones majors de 65 anys tindran una entrada a preu reduït de 3 euros. 

Neàpolis està ubicat a la Rambla de l'Exposició, 59 - 69, de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00