Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/10/2013

L'Ajuntament de VNG aposta per la continuïtat de PIVSAM

PIVSAM

L'empresa municipal, que no pot afrontar els seus deutes, preveu presentar properament un concurs voluntari amb continuïtat

El Consell d'Administració de la societat municipal PIVSAM aprovarà properament la presentació d'un concurs voluntari amb continuïtat, davant la situació d'insolvència que pateix. Aquesta mesura conté explícitament la voluntat de mantenir viva l'empresa. Per a la tramitació del concurs PIVSAM ha de presentar un projecte de viabilitat econòmica, que preveu la negociació del deute amb els bancs i la reducció de la meitat de la plantilla.

Per procurar la viabilitat de l'empresa caldrà reconduir l'important desequilibri existent entre ingressos i despeses. Actualment PIVSAM té una facturació anual de poc més de 200.000 euros. En canvi, té un deute de 2'2 milions d'euros a entitats bancàries que suposa una càrrega financera anual de més de 200.000 euros. Aquest import, sumat als 500.000 euros de la partida de personal i altres despeses menors, fa que els fons propis de l'empresa estiguin permanentment en negatiu.

La situació de concurs voluntari en continuïtat comportarà, d'una banda, negociar el deute amb les entitats creditores. D'altra banda, es planteja una reducció de la plantilla de 10 a 5 persones, la qual cosa permetrà situar la partida de personal en 208.000 euros anuals. Pel que fa als 5 treballadors que deixaran PIVSAM, Neus Lloveras ha assegurat que "s'esgotaran totes les possibilitats d'ocupació efectiva a l'Ajuntament o en empreses municipals per poder-les reubicar". Properament s'iniciaran converses amb el conjunt de la plantilla.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00