Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2012

Setmana de l'Energia amb mesuradors energètics

La Setmana de l'Energia se celebra del 18 al 22 de juny   La Setmana de l'Energia se celebra del 18 al 22 de juny

15 famílies vilanovines podran mesurar el seu estalvi energètic amb la cessió d'uns mesuradors de l'Institut Català d'Energia.

Avui comença la Setmana de l'Energia, que se celebra del 18 al 22 de juny organitzada per l'Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat. L'ajuntament de VNG s'ha sumat a aquesta setmana a través de l'Agència Local de l'Energia (ALE), que el passat dia 10, en el marc de la 1a Fira Ambiental de VNG, va sortejar entre els visitants 15 aparells mesuradors d'energia.

Després de veure com funcionen aquests aparells de mesura del consum energètic dels habitatges, els assistents a la Fira van poder participar al concurs organitzat per l'ALE, adreçat a persones empadronades a la ciutat, que havien de respondre deu preguntes per optar al sorteig d'un d'aquest aparells. Durant dos mesos l'ICAEN cedeix aquests mesuradors a les famílies per poder conèixer el consum energètic de la seva llar, sota el lema "Aprèn a comptar energia!".

Així, els 15 dispositius mesuradors es van sortejar entre els participants divendres, en la cloenda de l'exposició d'objectes reciclats al CRIA. La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, els lliurarà aquest dijous als guanyadors.

Un cop passats aquests dos mesos, els aparells podran ser cedits durant dos mesos més a altres 15 famílies. Les persones interessades en formar part de la llista d'espera han d'estar empadronades a VNG, i durant aquesta setmana hauran de demanar-ho a través del correu electrònic de l'Agència Local d'Energia (energia@vilanova.cat), o presentar una instància a l'OAC.

Setmana de l'Energia a Catalunya

Els actes de la Setmana de l'Energia se celebraran del 18 al 22 de juny en diversos espais, amb activitats participatives per a les famílies, com un concurs per detectar l'estalvi energètic a la llar, un joc de sobretaula sobre eficiència energètica, o diverses jornades tècniques sobre energia eòlica, estalvi energètic als comerços, als serveis públics, o en la indústria alimentària.

La Setmana de l'Energia se celebra sota el lema "Quan parlem d'energia, tu tens la paraula", i inclou consells als ciutadans per promoure gestos tan senzills com acostumar-se a apagar els llums quan se surt d'un lloc, no deixar la nevera oberta massa estona, o tapar la cassola quan posem aigua a bullir.

Per conèixer la resta de consells i d'activitats que ha organitza L'ICAEN, podeu consultar aquest díptic, o els fulletons informatius que trobareu a l'OAC i a l'Agència Local de l'Energia, al carrer de Bonaire, 1.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00