Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/07/2008

Adjudicació del Pla de Millora de Parcs i Jardins a Cespa per dos anys

Juan Luis Ruiz, regidor de Serveis Viaris i Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG  Juan Luis Ruiz, regidor de Serveis Viaris i Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG

La concessió dels Serveis de jardineria zona A a l'empresa Cespa per un import de 4.131.961,33 euros

La Junta de Govern local d'ahir dimarts va acordar l'adjudicació del Servei de Jardineria a l'empresa Cespa, fet que representarà, entre altres millores, un increment de la plantilla, un major número de vehicles del parc mòbil, més maquinària, i la millora dels sistemes de comunicació entre empresa i Ajuntament.

La concessió s'ha fet per un període de dos anys, que aniran de setembre a setembre, i per un import d'1.709.825, 64 euros el primer any i de 2.422.135,69 euros el segon any, amb un total de 4.131.961,33 euros.

El regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, ha explicat que aquesta adjudicació és l'inici d'una nova gestió del Servei de Jardineria, amb millores a nivell humà i tècnic. Juan Luis Ruiz ha destacat també que un dels objectius del govern per aquesta legislatura era la millora substancial dels parcs i jardins de la ciutat, pel que la nova adjudicació dóna resposta al que havien anunciat i al que s'havien compromès.

Actualment, el servei de jardineria consta d'una plantilla de 22 persones. Amb la nova concessió, a partir de l'1 de setembre hi haurà un increment de personal de 6 persones més i, el segon any, n'hi haurà 20 més, arribant a les 42 persones. Així, en dos anys es doblarà la plantilla de jardineria, amb un reforç important els mesos d'estiu. Aquest increment implicarà que tots els dies de la setmana hi haurà personal de jardineria treballant al carrer (caps de setmana i festius inclosos).

Pel que fa al parc mòbil, amb Cespa, es disposarà de 5 camions cabstar doble cabina i bolquet, 2 camions 12tones i grua; 3 furgonetes grans; 1 camió cuba 6000 litres; i 6 piagios caixa basculant. Amb aquesta maquinària els equips guanyaran en agilitat i eficàcia. També s'incrementa la maquinària amb més podadores, segadores, serres elèctriques, tisores neumàtiques, un tractor amb braç i altres eines.

La proposta de Cespa a la Regidoria de Serveis Viaris de l'Ajuntament de VNG defineix dues zones a la ciutat, la nord i la sud. Cada sector tindrà uns equips de manteniment: escocells i zones de sauló, de gespes, desbrossada general, de manteniment general, de manteniment de la xarxa de rec i de neteja. Els equips de neteja es reforcen a l'estiu (del 15 de juny al 15 de setembre) i els caps de setmana i festius. També proposa un equip comú d'esporga que es formarà amb personal de les diferents brigades.

A banda d'aquesta optimització del servei, també es proposa un sistema de control intern i de comunicació amb l'Ajuntament, a través de PDAs i GPS i d'un control immediat de les actuacions online, que permetrà disposar d'històrics i saber que s'està fent en cada moment.

La posada en marxa de la nova concessió coincideix en el temps amb el nou conveni entre l'Ajuntament de VNG i TEGAR, fet que permetrà també disposar d'un nou equip destinat a la neteja dels espais de jocs infantils i al manteniment de totes les jardineres de la ciutat, a part dels equips que ja disposen per les zones que tenen assignades. El pressupost és de 334.000 euros anuals.

Annexe. Parcs i jardins de VNG

A Vilanova i la Geltrú els parcs, jardins, carrers i places arbrats constitueixen una important aportació a la biodiversitat i alhora fan una ciutat més agradable.

Disposem de:

- 18.356 arbres de diferents espècies
- 94.621 metres quadrats de zones amb sauló
- 32.975 metres quadrats de zones amb gespa
- 62.802 metres quadrats de zones de prada
- 11.852 metres quadrats de zones arbustives
- 10.068 metres lineals de tanques arbustives
- 902 metres quadrats de làmines d'aigües
- a més a més dels nous de la ronda Ibèrica

La nova adjudicació presenta una sèrie de millores respecte a l'anterior contracte pel que fa a: freqüències i qualitat de la neteja; freqüències esporgues dels arbres; manteniment dels escocells dels arbres (actualment és un servei que no es realitza); conservació de les gespes i el rec, i manteniment de les zones amb estanys i llacs.

Al marge del que és estrictament el contracte de manteniment de la jardineria, en aquests dos últims anys, s'han destinat al voltant de 300.000 euros en millores i en nous espais enjardinats, entre ells, per exemple, al Molí de Vent i la zona interblocs de l'Esmeralda.

El Pla de millora de parcs i jardins 2008 marca, entre altres actuacions:

- Passeig Marítim
- Plaça de la Immaculada Concepció
- Rotonda de l'Arboç
- Jardins de Mossèn Josep Llaverias i Poch
- I altres zones, a més a més del que s'estableix en el contracte del manteniment
dels parcs i jardins
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00