Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2007

Activitats d'estiu als museus de VNG

Montse Alòs   Montse Alòs

De mitjans de juny a mitjans de setembre els museus de VNG ofereixen exposicions temporals, visites comentades, tallers i concerts

La directora en funcions del Museu Víctor Balaguer, Montse Alòs, ha presentat les propostes culturals relacionades amb els museus i el patrimoni de VNG, de mitjans d'aquest mes a mitjans de setembre. Totes les activitats, exposicions temporals, visites comentades, tallers i concerts, entre d'altres, estan incloses dins el programa 'Molts Museus Molta Cultura'. Pel que fa les exposicions temporals que es podran veure al Museu Víctor Balaguer, Manolo Hugué es manté durant els mesos d'estiu, i coincidint amb els actes de la Festa Major de Vilanova s'ha programat la mostra 'Una mirada a la festa. Enric C. Ricart'. 

Per la seva banda tant el Museu del Ferrocarril com el Museu del Mar comptaran amb exposicions temporals. 'Cinc-cents números de la revista Vía Libre, crònica ferroviària des del 1964 al 2006' es podrà continuar veient fins el 5 d'agost al Ferrocarril i al Museu del Mar, coincidint amb la setmana del mar, 'La plataforma pesquera de Vilanova i Retrats de gent de mar. Tercera etapa'. També s'ha previst que el dia 5 d'agost amb motiu de la Festa Major de Vilanova i que enguany s'escau en diumenge, el Museu Víctor Balaguer i el Museu del Ferrocarril faran una Jornades de Portes Obertes.

Referent a les activitats, al Museu Balaguer s'han programat un seguit d'activitats complementàries a les mostres de Manolo Hugué i d'Enric C. Ricart, visites nocturnes, conferències i un taller familiar al voltant de l'auca de la Festa Major d'Enric C. Ricart. Per altra banda, i degut a la gran acceptació de l'estiu passat, es mantenen les visites nocturnes al Museu i a la cúpula, sota el títol de Nits de música i art i les visites nocturnes combinades al Museu del Ferrocarril i al Museu Balaguer. 

El Museu del Ferrocarril continua amb els cicles de cinema Cinema Tren i de Converses d'estació. Al Terra XIX a banda de la visita teatralitzada, s'han programat dos concerts, un a càrrec de l'escola anglesa Roundwood Park School, i el concert anual de l'Orquestra de Cambra del Garraf. Com cada estiu els museus organitzen els tallers infantils per als casals. El Museu Víctor Balaguer proposa el taller Viatge a les illes Filipines, centrat aquest cop en la seva col·lecció filipina i el Museu del Ferrocarril organitza diferents tallers al voltant del món del tren. 

El Museu del Mar proposa els tallers centrats en el món del mar, Nusos Mariners i l'Insubmergible Víctor Rojas. Com a novetat aquest any destaquen les activitats que s'han programat els capvespres de juliol i agost a la Torre Blava, 'Històries de la mar salada' i 'Cava a la Blava'. Completen aquest conjunt d'activitats estiuenques, les passejades històriques per a descobrir Vilanova i la Geltrú a través de la seva riquesa arquitectònica. Podeu consultar el programa complert d'activitats al següent enllaç: http://www.vilanova.cat/html/tema/cultura/activitats_exposicions.html
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00