Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2015

La ciutadania es fa seu l'Espai Far

Han estat moltes les persones que han volgut redescobrir aquest espai emblemàtic de la ciutat          Han estat moltes les persones que han volgut redescobrir aquest espai emblemàtic de la ciutat

Prop de 5 mil persones visiten l'Espai Far en la jornada de portes obertes d'aquest cap de setmana. La cantada d'havaneres als jardins del Far de Sant Cristòfol i la subhasta del peix a l'antiga a la plaça de la Vila, dos dels actes més concorreguts

Gairebé 5 mil vilanovins i vilanovines s'han apropat aquest cap de setmana al Far de Sant Cristòfol per conèixer de primera mà les obres de remodelació d'un espai que fins ara tenia l'accés reservat a aquelles persones que volien visitar el Museu del Mar. El bon temps d'aquest darrer cap de setmana de març ha afavorit l'activitat al carrer, i per això han estat moltes les persones que han volgut aprofitar les jornades de portes obertes per redescobrir aquest espai.

Les portes obertes han estat acompanyades de diverses activitats, sota el lema "Som gent de mar": divendres es va fer una visita a la llotja i a la subhasta del peix, a més d'una original i concorreguda subhasta del peix a l'antiga a la plaça de la Vila.

Subhasta peix

Dissabte al migdia es va fer un itinerari guiat pel barri de Mar, i a la tarda una cantada d'havaneres a càrrec del grup Els Pescadors de l'Escala, als jardins del Far de Sant Cristòfol. Una activitat que va aplegar molt de públic.

Havaneres al Far

El restaurant La Vermuteria va acollir les converses "Som gent de mar", en les que alguns pescadors van parlar sobre la pesca d'arrossegament i els ranxos mariners.
El matí de diumenge es va celebrar una cursa de llaguts davant del Far de Sant Cristòfol, i una sessió de contes a la vora del mar als jardins del Far.

Diumenge a les dues del migdia les portes de l'Espai Far es van tornar a tancar per permetre els treballs de museïtzació, restauració i preparació de les peces de les dues col·leccions que es podran visitar a partir de l'estiu, quan s'inauguri l'Espai: la col·lecció cedida per l'Associació Museu del Mar, i la del Museu de Curiositats Marineres cedida per la família de Francesc Roig Toqués.

La regidora de Cultura Marijó Riba s'ha mostrat molt satisfeta amb l'èxit de les jornades, i ha volgut "animar els vilanovins i vilanovines a que s'apropin a l'Espai Far a partir de l'estiu per fer-se'l seu, i per conèixer aquest interessant element patrimonial de la ciutat a través del qual volem explicar la nostra història marinera, tancant el cercle dels aspectes patrimonials de Vilanova".

Podeu veure l'àlbum de fotografies d'aquest cap de setmana aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00