Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2016

S'incorporen sis nous vehicles al parc mòbil de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú

  La Regidora de Seguretat, Glòria Garcia, a la prefectura de VNG La Regidora de Seguretat, Glòria Garcia, a la prefectura de VNG

Els 5 cotxes i 1 pick-up s'han adquirit per un període de quatre anys, mitjançant la modalitat de rènting.

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha incorporat aquest dimecres sis nous cotxes al seu parc mòbil, després que s'hagi adjudicat el Concurs per al Subministrament dels Vehicles a l'empresa gallega Auto Iglesias. El contracte s'ha fet mitjançant la modalitat de rènting per un període de quatre anys, al final del quals l'Ajuntament de VNG acordarà si fa ús de l'opció a compra dels vehicles. L'import de la operació és de 70.383,12 € anuals + IVA, amb pagaments mensuals.

Els vehicles adquirits són 5 Ford C-Max i 1 Mitsubishi L200 Pick-up. A tres dels cinc vehicles se'ls instal·larà el kit de detinguts, que inclou una mampara bàsica de separació entre els seients davanters i posteriors de policarbonat transparent i barra de reforç vertical, on aniran ubicats els suports dels lots, dos ventiladors i 2 llums de leds blanques per il·luminar la zona del detingut i desaigües al terra per facilitar la seva neteja.

Els sis vehicles estan preparats per connectar l'emissora de ràdio policial als altaveus, estan adaptats per a la xarxa de rescat i disposen d'antena GPS. D'aquesta manera, i gràcies a un software, es podrà gestionar tota la flota de vehicles des de la Prefectura.

El contracte també inclou el conjunt d'aparells tècnics, accessoris i de senyalització policial necessària per cadascun dels vehicles, així com la retolació i logotips referents a la Policia Local de VNG.

La Regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia, ha explicat que els nous vehicles començaran a circular des d'avui mateix i que incorporen un seguit elements adaptats a les necessitats de la tasca que realitzen diàriament els agents. "Hi ha característiques pròpies de l'ús policial i d'altres més innovadores com són les llums de led del sostre, més sostenibles, més eficients, amb més potencia lumínica i a més, amb diversitat de funcions, segons el tipus d'actuació policial en la que intervingui"

Nous vehicles policialsAmb aquesta incorporació, el parc mòbil de la Policia Local consta de: 5 patrulles; 1 pick up; 1 furgona d'atestats; 3 vehicles sense logotipar; 4 motocicletes de gran cilindrada; 3 motocicletes de mitja cilindrada; 3 motocicletes tipus scooter i 2 bicicletes (reforç policia estiu).

El Cap de la Policia Local de VNG, Dionís Ginés, ha fet referència al sistema de rènting pel qual s'han adquirit els 6 nous vehicles, i n'ha destacat l'estalvi que representa per l'Ajuntament. "El pagament dels cotxes és mensual i al final dels quatre anys hi ha la opció a compra. Degut al desgast habitual del dia a dia, permet renovar el parc mòbil més sovint i estalviar en reparacions" En alguns vehicles, com la pick-up, que té un menor desgast es podria demanar la opció a compra passats aquests quatre anys.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00