Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2009

El català, protagonista de la Fira de Novembre

Roda de premsa del Quiosc.cat Roda de premsa del Quiosc.cat

L'APPEC porta a VNG el Quiosc.cat, amb 130 revistes publicades en català

L'Associació de Publicacions Periòdiques Escrites en Català (APPEC) va presentar ahir a Vilanova i la Geltrú els detalls de l'estand que tindrà enguany a la Fira de Novembre, a la plaça d'Enric Cristòfol Ricart. L'entitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb el Servei de Normalització Lingüística per instal·lar el Quiosc.cat, que mostrarà al voltant de 130 revistes en català de temàtica diversa.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, va mostrar ahir la seva satisfacció per la important presència que tindrà enguany a la Fira de Novembre la política de suport al català. En aquest sentit, el regidor es va referir a la participació, per primera vegada a la mostra multisectorial vilanovina, del Quiosc.cat i de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, en dues carpes diferents. El Quiosc.cat promourà l'edició periòdica en català, mentre que l'estand de Política Lingüística portarà la campanya "Encomana el català". Tomàs Álvaro va afirmar que venir a la Fira de Novembre "és aprofitar aquest gran aparador, amb 200.000 visitants entre locals i forasters", per donar a conèixer la tasca de suport i difusió del català.

El Quiosc.cat, de 200 m2, mostrarà al voltant de 130 revistes, prop de la totalitat de publicacions que ofereix l'associació. Tal com animava ahir Tomàs Álvaro, "ens hi podrem firar", ja que s'oferirà informació sobre subscripcions i promocions. A banda de les revistes físiques, el Quiosc.cat donarà a conèixer les versions digitalitzades en què està treballant, que permetran que els lectors puguin interactuar fins i tot amb els autors dels articles a través de la xarxa.

El vicepresident de l'APPEC, Àngel Madrià, va agrair el suport i la predisposició institucional rebut des de Vilanova i la Geltrú, tant en aquesta ocasió com en les anteriors en què han portat el seu quiosc a la ciutat. El representant de l'APPEC va expressar que el seu objectiu és treballar perquè "les empreses editores i periodístiques que publiquen en català estiguin normalitzades, puguin guanyar-se la vida". Dissabte a les 17 h el Quiosc.cat oferirà un espectacle infantil a càrrec d'Oriol Bargalló.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00