Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/04/2007

Satisfacció del govern pels acords del darrer ple de la legislatura

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la segona tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez  L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la segona tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez

Sobre el Ple extraordinari, l'alcalde de VNG considera raonables les reflexions realitzades pel Defensor de la Ciutadania

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha fet balanç del darrer Ple ordinari de la legislatura, celebrat aquest dilluns 16 d'abril. Joan Ignasi Elena ha destacat la importància de l'aprovació, per part del Consistori, del conveni col·lectiu dels treballadors de l'Ajuntament de VNG. Malgrat la unanimitat de l'acord, l'alcalde de VNG ha criticat el posicionament de l'oposició que tot i mostrar-se contraris al document i a la negociació duta a terme pel govern, finalment van votar a favor per no contradir els representants sindicals. 

Joan Ignasi Elena ha valorat principalment que el conveni estableix l'estabilitat laboral a l'Ajuntament durant quatre anys. A banda d'aquest punt, l'alcalde de VNG, també ha destacat l'aprovació de la liquidació del pressupost de 2006 i el fet que l'oposició acabés reconeixent que s'equivocava quan afirmava que l'Ajuntament estava en situació de fallida. Per l'alcalde és important que el govern ha demostrat que es pot sanejar l'economia municipal i alhora fe una bona gestió d'inversió en nous equipaments i serveis per a la ciutadania. 

Altres punts del ple que també han centrat l'atenció de la trobada setmanal del govern amb els mitjans de comunicació, han estat l'aprovació del Pla per la Igualtat i l'aprovació del Pla per la Convivència. Ple del Defensor de la Ciutadania Prèviament a la celebració del Ple Ordinari d'abril, es va celebrar la sessió extraordinària sobre el Defensor de la Ciutadania. L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que el govern municipal considera raonables les reflexions que va apuntar el Defensor de la Ciutadania i que justament per aquest motiu es va crear, ara fa cinc anys, aquesta figura. Segons l'alcalde de VNG, l'administració pública té tendència a donar serveis i de vegades, pot no estar suficientment atenta a les necessitats dels ciutadans. 

Així doncs, mitjançant aquesta figura, l'administració pot corregir aquelles mancances que es detecten. L'alcalde de VNG ha anunciat que el govern no pensa en reestructurar aquest càrrec si no en dotar-lo de més mitjans, d'un nou espai físic al nou centre cívic La Geltrú i de més projecció, ja que, ha dit Joan Ignasi Elena, és una figura que amb els anys s'anirà consolidant. Finalment, l'alcalde de VNG ha parlat sobre la visita que el president de la Generalitat, José Montilla, farà divendres a la ciutat. Durant la visita, el president del govern català es reunirà amb entitats vinculades a la Vilanova Vella per tractar sobre les inversions que la Generalitat hi destina en el marc de la Llei de Barris.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00